Τι αλλάζει στην εξωτερική πολιτική της Χώρας, Τι επιδιώκει ο Ερντογάν | Αναλύει ο Διεθνολόγος Γιάννης Μήτσιος στην ValueNews

Share on:

Προεκτάσεις Ευρωπαϊκές έχει η Ελληνο-Γαλλική συμφωνία για την Άμυνα, σύμφωνα με τον γνωστό Διεθνολόγο Γιάννη Μήτσιο, ο οποίος ανέλυσε τις τελευταίες εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική της χώρας σε συνέντευξή του στην Value News και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου.

Αναφορικά με την συζήτηση περί κατασκευής δύο πυρηνικών εργοστασίων στην Τουρκία, στη διάρκεια της συνάντησης Ερντογάν – Πούτιν, ο κος Μήτσιος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία επιδιώκει μια ενεργειακή αυτοδυναμία εξαιτίας του μεγάλου της πληθυσμού και την απουσία ενέργειας. “Νομίζω ότι όλα αυτά κοστίζουν πάρα πολλά και δεν ξέρω εάν η Τουρκική οικονομία αντέξει μια τέτοια επένδυση“, τόνισε ο γνωστός Διεθνολόγος.

Η Τουρκία είναι ένας πολύτιμος εταίρος μέσα στο ΝΑΤΟ, καθώς μετά τις Η.Π.Α διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό, συνεπώς δεν αλλάζει κάτι ως προς την αντιμετώπισή της από τα άλλα κράτη – μέλη, ξεκαθάρισε ο κος Μήτσιος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι σημαντικό ρόλο παίζει και η διπλωματική της πολιτική.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE