Αποκαλυπτική συνέντευξη Μάζη στην ValueNews | Γκρίζος Λύκος ο Ιμάμογλου – Οι μετανάστες έρχονται από την Βουλγαρία (βίντεο) –

Share on:

Δυσοίωνες προβλέψεις για την κατάσταση σε Αιγαίο και Κύπρο, στην περίπτωση που συνεχιστεί η “παθητική” εξωτερική πολιτική της Χώρας μας έναντι της Τουρκίας, έκανε σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην ValueNews και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης. 

Χαρακτήρισε δε Γκρίζο Λύκο τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και διερωτήθηκε για ποιο λόγο ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δεν έθιξε βασικά εκκρεμή ζητήματα στον ομόλογό του, όπως η δραματική εξέλιξη στα Βαρώσια.

Μέχρι σήμερα η στάση της χώρας μας έναντι της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία ήταν άκρως ανεπαρκής. Η προσπάθεια της χώρας μας ήταν πως θα προστατευθεί η Τουρκία για μην υποστεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ, στην περίπτωση των Βαρωσίων, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Μάζης σχολιάζοντας την συνολικότερη στάση της Ελλάδας έναντι των επαναλαμβανόμενων Τουρκικών προκλήσεων. “Τα Βαρώσια ήταν για εμένα ο Αττίλας 4“, είπε χαρακτηριστικά ο Καθηγητής.

ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ

Σχολιάζοντας την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου να παραστεί στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου στη Νέα Υόρκη, που προκάλεσε την έντονη δυσφορία της Κυβέρνησης, ο κος Μάζης τόνισε ότι ο κος Ελπιδοφόρος ήταν κατώτερος των περιστάσεων, την στιγμή που η Ομογένεια βοά για την τουρκική παραβατικότητα. “Ήταν μια αντεθνική συμπεριφορά”, κατέληξε ο Καθηγητής.

Ερμηνεύοντας την συνεχή προκλητική στάση του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κος Μάζης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι όσο δεν συναντάει αντιστάσεις θα συνεχίσει να διεκδικεί όλο και περισσότερο έδαφος. “Κάποια η στιγμή οι πιέσεις θα μας οδηγήσουν στο απροχώρητο και σε δύσκολες καταστάσεις για την Χώρα μας”, ανέφερε ο κος Μάζης.

Απέδωσε δε την παρενόχληση του Ελληνικού ερευνητικού Nautical Geo από Τουρκικά πολεμικά πλοία, ανοιχτά της Κρήτης, στην ενόχληση της γείτονας από την συμφωνία υλοποίησης του μεγάλου έργου του East Med. 

ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Απαντώντας στο ερώτημα εάν η χώρα μας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ένα νέο μεταναστευτικό ρεύμα από το Αφγανιστάν, ο κος Μάζης ανέφερε ότι μέσω της Βουλγαρίας γίνεται η έλευση των μεταναστών στη χώρα μας και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο νέο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Σάμο.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη έδω:

Πηγή:ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE