Πρόταση Εισαγγελέα για παραπομπή του Φιλιππίδη σε δίκη για τρία κακουργήματα

Share on:

Καταπέλτης όχι μόνο για τον Πέτρο Φιλιππίδηαλλά και των μαρτύρων που επιστρατεύθηκαν να καταθέσουν υπέρ του στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης προκειμένου να αποφύγει την προφυλάκισή του είναι η εισαγγελέας, η οποία πρότεινε την παραπομπή του ηθοποιού σε δίκη για τρία κακουργήματα.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα Ευθυμία Στάμου, οι καταθέσεις των μαρτύρων που προτάθηκαν από την πλευρά του ηθοποιού είναι μη πειστικές, καθώς όσα υποστήριξαν «δεν αφορούν ιδία γνώση αλλά όσα έχει υποστηρίξει σε αυτούς ο ίδιος ο κατηγορούμενος» και καταρρίπτονται ουσιαστικά από τις καταθέσεις των μαρτύρων των παθουσών, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τη βασιμότητα των γεγονότων.

Όπως τονίζεται στην εισαγγελική πρόταση: «Ο μάρτυρας Π.Κ. επιβεβαιώνει τα όσα κατέθεσε η παθούσα Α.Μ. , η οποία του είχε αποκαλύψει κατά τον χρόνο που είχαν λάβει χώρα , ήτοι σε άμεση χρονική απόσταση από το συμβάν λόγω της φιλικής σχέσης τους . Η βασιμότητα των γεγονότων που κατέθεσε η παθούσα επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι εντός του χρονικού διαστήματος που η ίδια αναφέρει ότι τελέστηκε σε βάρος της η αξιόποινη πράξη του βιασμού άλλαξε η συμπεριφορά της ίδιας όσο και του κατηγορούμενου».

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο πρώην σύντροφος της παθούσας: «Όταν επέστρεψα το βράδυ στο σπίτι γύρω στις 20:00 με 20:30 βρήκαν την παθούσα ήδη εκεί. Ήταν στο κρεβάτι, ξαπλωμένη, σκεπασμένη και κουλουριασμένη… Την επόμενη μέρα μου έκανε εντύπωση ότι η παθούσα έφερε πολλές και έντονες μελανιές και κοκκινίλες και χτυπήματα πέριξ των γονάτων της και ιδίως στο ένα εξ αυτών που ήταν μαυρισμένο σαν να είχε χτυπήσει κάπου δυνατά. Στο πόδι που είχε έντονο το χτύπημα είχε και ένα έντονο σημάδι στη κνήμη».

Η εισαγγελέας επικαλείται ακόμη τις μαρτυρικές καταθέσεις της μητέρας της παθούσας αλλά και μιας φίλης της, η οποία την είχε συναντήσει αμέσως μετά το καταγγελλόμενο συμβάν: «Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας με πήρε τηλέφωνο η ίδια (η παθούσα) και την άκουσα πολύ τρομαγμένη και ταραγμένη, δεν μπορούσα να καταλάβω τι είχε συμβεί, ήταν δε τόσο συγχυσμένη που δεν ήξερε καν που βρισκόταν και μου ζήτησε να πάω να την βρω με τη μηχανή μου… Όταν την συνάντησα την είδα σε άθλια κατάσταση , ήταν σαν χαμένη, έκλαιγε, ήταν πολύ ταραγμένη και θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχε κοκκινίλες – σημάδια στο λαιμό της από δάχτυλα».

Η εισαγγελέας στο σκεπτικό της καταρρίπτει τον βασικό ισχυρισμό του Πέτρου Φιλιππίδη ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση των εγκαλουσών προκειμένου να «προωθήσουν την καριέρα τους». Κατά την εισαγγελέα, εάν ίσχυε κάτι τέτοιο, «τότε θα είχαν επιμείνει στην καλλιέργεια της σχέσης τους με τον κατηγορούμενο διατηρώντας την επαφή και την επικοινωνία μαζί του. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει πιστευτό και ότι οι τρεις εγκαλούσες θα κατέφευγαν σε μια τόσο επικίνδυνη και για τις ίδιες ενέργεια, καταθέτοντας δηλαδή ψευδή γεγονότα για τόσο σοβαρά ποινικά αδικήματα, υποβάλλοντας τους εαυτούς τους σε μία τραυματική ψυχική δοκιμασία, αν αναλογιστούμε μάλιστα τις σοβαρές επιπτώσεις τέτοιων καταγγελιών όχι μόνο στο πρόσωπο του κατηγορούμενου αλλά και των ίδιων των παθουσών δεδομένου και του αντίκτυπου που τέτοιες καταγγελίες έχουν στον επαγγελματικό χώρο και στον κοινωνικό περίγυρο των θυμάτων».

«Χαρακτήρα με ιδιαίτερη επικινδυνότητα και σταθερή ροπή στο έγκλημα» χαρακτηρίζει τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη η εισαγγελέας, η οποία εισηγείται προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο την παραπομπή του σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας για έναν βιασμό τελεσθέντα κατ΄ εξακολούθηση το 2008 και για δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και 2014.

Παράλληλα, ζητεί τη συνέχιση της προσωρινής του κράτησης αφού, όπως τονίζει στην εισήγησή της είναι «αμετανόητος, απτόητος, χυδαίος».

Η εισαγγελική λειτουργός στην πρότασή της αποκρούει όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του Πέτρου Φιλιππίδη υποστηρίζοντας πως οι καταγγελίες σε βάρος του «δεν είναι φανταστικά γεγονότα αλλά βιωματικές αφηγήσεις οι οποίες, επιβεβαιώνονται και από τις μαρτυρικές καταθέσεις τρίτων προσώπων».

Πηγή:cnn.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE