Αύριο η απολογία της κατηγορουμένης της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα

Share on:

 

«Καλώς η κακώς η κατηγορούμενη σε λίγα χρόνια θα είναι έξω, ενώ η Ιωάννα θα είναι ισόβια φυλακισμένη»

Αντίστροφη μέτρηση για την αυριανή (14/10) απολογία της Έφης Καρακάντζουλα, η οποία επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου στην Καλλιθέα, με έναν εκ των δικηγόρων της Ιωάννας να λέει ότι αναμένουν «να δουν ένα θέατρο εμπλουτισμένο με μυθοπλασία».

Σύμφωνα με τον Νίκο Αλεξανδρή, η κατηγορούμενη «έχει δώσει μια τυπική ομολογία στην οποία έχει πει ότι τα πραγματικά περιστατικά είναι έτσι ακριβώς όπως αναγράφονται στο κατηγορητήριο», ενώ τονίζει ότι δεν θα πρέπει να προκαλέσει κι άλλο πόνο με τη συμπεριφορά της: «Με τη γενικότερη συμπεριφορά της προκαλεί πόνο και μάλιστα επιχαίρει με τη συμπεριφορά της. Το δείχνει σε όλη τη διάρκεια της δίκης».

Ωστόσο, όπως είπε ο δικηγόρος της Ιωάννας η προκλητική συμπεριφορά της βιτριολίστριας συνεχίζεται: «Δεν θα πρέπει να προσβάλει όλους τους υπόλοιπους παράγοντες της δίκης με μυθοπλασίες, μυθεύματα με θέατρο. Στο δικαστήριο ας δώσουμε απαντήσεις. Όλη συμπεριφορά της δράστιδος είναι ιδιαιτέρως προκλητική στην αίθουσα. Δεν έχει δείξει στο ελάχιστο ότι έχει κατανοήσει στο ελάχιστο τον πόνο που έχει προκαλέσει».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Αλεξανδρής δεν έδειξε ιδιαίτερα αισιόδοξος όσον αφορά το αν θα δοθούν απαντήσεις από την κατηγορούμενη: «Δεν περιμένουμε να πάρουμε απαντήσεις. Περιμένουμε ένα θέατρο εμπλουτισμένο με μυθοπλασία ή με εξηγήσεις που δεν θα πείσουν αλλά θα προκαλέσουν εμάς και κυρίως την Ιωάννα».

Και πρόσθεσε: «Η απολογία ενός κατηγορούμενου είναι ιερή και ως τέτοια πρέπει να την σεβαστούμε. Παράλληλα, όμως, ο δράστης τέτοιων ειδεχθών εγκλημάτων πρέπει να είναι προσεχτικός για τρία πράγματα: να μην προσβάλλει το θύμα του με αυτά που θα πει. Καλώς η κακώς η κατηγορούμενη σε λίγα χρόνια θα είναι έξω ενώ η Ιωάννα θα είναι ισόβια φυλακισμένη».

Για την αναμενόμενη ποινή του δικαστηρίου στην 36χρονη, εξήγησε: «Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει αν υπάρχει απόπειρα ανθρωποκτονίας, όπως υποστηρίζουμε εμείς ή βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως υποστηρίζει η υπεράσπιση».

«Αναμένω η ποινή να είναι από 4 έως 7 χρόνια», είπε ο κ. Αλεξανδρής και πρόσθεσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου, δεν αποκλείεται να βγει και στην επόμενη συνεδρίαση.

Πηγή:newsbreak.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE