Πλεύρης | Νέα μέτρα σε ισχύ από το Σάββατο για εμβολιασμένους και μη – Τι θα γίνει στις κόκκινες περιοχές

Share on:

Σε ανακοινώσεις αναφορικά με την πανδημία, προχώρησαν ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, η επιτροπή είναι το επιστημονικό όργανο που γνωμοδοτεί στην Πολιτεία και το σεβόμαστε  αλλά όπως έιπε στις κόκκινες περιοχές πλέον δεν θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορία και η εστίαση θα λειτουργεί κανονικά. Οι κόκκινες περιοχές θα έχουν το χαρακτηριστικό της ενημέρωσης της κατάστασης και δεν θα συνοδεύονται από επιπλέον μέτρα.

Δεν υπάρχει πλέον μέτρο για απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες και δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση.

Σήμείωσε ότι στις περιοχές όπου υπάρχει εμβολιαστική κάλυψη τα κρούσματα είναι λιγοτέρα και οι νοσηλείες είναι μικρότερες. Θα υπάρχει πλήρη ελευθερία στους χώρους όπου βρίσκονται εμβολιασμένοι. Στην εστιάση και την διασκέδαση όπου οι χώροι είναι για πλήρως εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός, ενώ το προσωπικό θα φορά μάσκες και θα τηρεί τα προβλεπόμενα μέτρα. Το καθεστώς ελευθερία μπορεί να ισχύσει και για ανοικτούς χώρους αρκείς να γίνουν αμιγώς για εμβολιασμένους  

Όπως είπε τα συγκεκριμένα μέτρα θα ισχύσουν  από το Σάββατο  9 Οκτωβρίου και για 15 ημέρες και θα αξιολογηθούν εκ νέου. 

Πηγή:skai.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE