Παπαευαγγέλου | Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά – Ενημερωτική εκδήλωση για τον εμβολιασμό (βίντεο)

Share on:

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση, με στόχο την ενημέρωση μαθητών και γονέων για τα οφέλη του εμβολιασμού στις ηλικίες 12-17 κατά της νόσου του κορωνοϊού, διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου απαντούν σε απορίες γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών.. Στη συγκεκριμένη ημερίδα συμμετέχει και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Ζέττα Μακρή.

Η εν λόγω εκδήλωση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κυβερνητικών δράσεων ευαισθητοποίησης, επιστημονικής ενημέρωσης και παρότρυνσης των γονέων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους ηλικίας 12 ετών και άνω, με στόχο την πληρέστερη θωράκιση της υγείας τους όσο και της δια ζώσης μαθησιακής διαδικασίας, όπως η δημοσίευση λίστας με συχνά ερωτήματα γονέων και απαντήσεις από τους ειδικούς.

Αρχίζοντας την ενημέρωση η Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε στο κατά πόσο τροποποιήθηκε η συχνότητα ή και η βαρύτητα της νόσου στα παιδιά λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Αναφερόμενη σε δεδομένα από τις ΗΠΑ που δημοσίευσε ο CDC, η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά άνω των 5 ετών, ενώ παρατηρήθηκε αύξηση των νοσηλειών σε παιδιά κάτω των 17 ετών.

«Η πιθανότητα ενός παιδιού να νοσηλευτεί από κορωνοϊό είναι τετραπλάσια όταν ζει σε πολιτεία των ΗΠΑ με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη», επεσήμανε η κ. Παπαευγγέλου αναφερόμενη στα περιστατικά των ΗΠΑ.

Όσον αφορά τη χώρα μας, παρατηρήθηκε αντίστοιχη αύξηση στα κρούσματα στις ηλικίες παιδιών έως 17 ετών απο τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

«Η μετάλλαξη Δέλτα δε δείχνει να προτιμά περισσότερο τα παιδιά. Αυτό που παρατηρείται είναι η αύξηση των κρουσμάτων σε αυτές τις ηλικές», είπε η κ. Παπαευγγέλου και τόνισε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να υποστηρίζουν μια πιο σοβαρή νόσο.

Η καθηγήτρια επεσήμανε ακόμα ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχουμε:

  • αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων, λόγω αυξημένης κινητικότητας παιδιών και γονέων
  • αύξηση νοσηλειών σε παιδιά και εφήβους
  • νέα δεδομένα για την έκταση της νόσου σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες
  • Πηγή:star.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE