Οικονομικά ανταλλάγματα στην Τουρκία για την συμφωνία του Παρισιού

Share on:

Οικονομικά ανταλλάγματα από Γαλλία, Γερμανία και δύο τράπεζες φέρεται να πήρε η Τουρκία προκειμένου να επικυρώσει τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Αυτό αποκαλύπτει σε άρθρο της η Politico, τονίζοντας ότι η συμφωνία έγινε μεταξύ Άγκυρας και αξιωματούχων από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Διεθνή Χρηματοπιστωτική Εταιρεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, σύμφωνα με δύο άτομα που περιέγραψαν πτυχές των συζητήσεων.

Οι δύο πηγές που επικαλείται το Politico, δεν επιβεβαίωσαν κατά πόσον την οικονομική στήριξη θα παρέχουν στην Τουρκία οι εν λόγω κυβερνήσεις ή οι δύο τράπεζες, αλλά επεσήμαναν ότι θα ανακοινωθούν «εγκαίρως» οι λεπτομέρειες του deal. Στις συνομιλίες μετείχε και η Βρετανία αλλά δεν έκλεισε κάποια γραπτή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, όπως είπε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχε επίσης στις συνομιλίες, αλλά δεν υπέγραψε τη συμφωνία

Μετά από αυτές τις συζητήσεις, η Τουρκία ανακοίνωσε έναν νέο στόχο «καθαρές μηδενικές εκπομπές» έως το 2053 –

Ο Γερμανός υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιόχεν Φλάσμπαρθ χαρακτήρισε την επικύρωση της Τουρκίας «ένα πολύ σημαντικό βήμα, κατά το οποίο οποίο συνεργάστηκα μακρά και εντατικά με τους Τούρκους συναδέλφους».

Η Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα – την οποία η Τουρκία είχε υπογράψει το 2016, αλλά δεν είχε μέχρι προ ημερών επικυρώσει – αποβλέπει στον περιορισμό της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου σε σύγκριση με το προ-βιομηχανικά επίπεδα, ώστε να εκμηδενιστούν οι εκπομπές άνθρακα και να περιοριστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Πηγή :in. gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE