Μπλόκο στην αποφυλάκιση τριών Χρυσαυγιτών | Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναστολών έκτισης των ποινών τους

Share on:

Στη φυλακή εξακολουθούν να παραμένουν τρεις ακόμη κατηγορούμενοι, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης  για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, μετά την σημερινή απόρριψη των αιτήσεων αναστολών έκτισης των ποινών τους από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας.

Το αίτημα του πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιου Πανταζή απορρίφθηκε από το δικαστήριο κατά πλειοψηφία, καθώς ένα μέλος είχε την άποψη ήταν πρέπει να γίνει δεκτό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία εισηγήθηκε την απόρριψη της αίτησης του κατηγορούμενου.

«Ο αιτών υποστηρίζει ότι το κόμμα δεν υπάρχει πια. Εγώ άλλα διαβάζω για το αν υφίσταται. Συνεχίζουν να δρουν και να ενεργούν. Όχι όπως τότε, πιο κεκαλυμμένα. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, αφορούν ένα πλαίσιο με μακρά δράση  και περισσότερα του ενός περιστατικού. Αν αφεθεί ελεύθερος, είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων» υποστήριξε η εισαγγελέας Νίκη-Αναστασία Μουζάκη. Ο Αν Πανταζής, ο οποίος  εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για τις πράξεις της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας για την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών στο Κερατσίνι και επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, επικαλέστηκε μέσω του συνηγόρου του αλλά και της συζύγου του που κατέθεσε ως μάρτυρας, προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τόσο ο ίδιος όσο και δύο από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του.

«Τα προβλήματα υγείας που επικαλείται δεν είναι τόσο σοβαρά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής, ενώ και τα προβλήματα των παιδιών του δεν φαίνονται να είναι τόσο σοβαρά. Δεν προκύπτει ανεπανόρθωτη βλάβη που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο» κατέληξε η εισαγγελική λειτουργός ζητώντας την απόρριψη της αίτησης.

Ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου συζητήθηκε και η αίτηση του Αν. Αναδιώτη, η οποία επίσης απορρίφθηκε. Ο καταδικασθείς σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, υποστήριξε μέσω της μητέρας του ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος, στο οποίο έχει γίνει δεκτό. Τέλος, η αίτηση του Αρ. Χρυσαφίτη, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία Φύσσα και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.

Πηγή:tanea.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE