Ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝ. ΑΛ. | Πέντε υποψήφιοι για την Προεδρία

Share on:

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, που αριθμεί πλέον πέντε υποψήφιους μνηστήρες για την ηγεσία του κόμματος, μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά.

Εκτός από τους Νίκο Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδο και Χάρη Καστανίδη, χθες, μπήκαν «σφήνα» στη χορεία των υποψηφιότητων και οι Παύλος Γερουλάνος και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης του Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) θα συνεδριάσει σήμερα και πιθανότατα, μετά τις συνεννοήσεις που προηγήθηκαν, θα δώσει μια μικρή παράταση (η προθεσμία λήγει τύποις τα μεσάνυχτα απόψε) μέχρι την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να δοθεί χρόνος τους δύο νέους υποψηφίους να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες υπογραφές. Εφόσον τα καταφέρουν, το παιχνίδι αλλάζει πλέον για όλους, ενώ όλα δείχνουν ότι απομακρύνεται οριστικά το ενδεχόμενο να προκύψει υποψηφιότητα Γιώργου Παπανδρέου.

Τα επιτελεία αναπροσαρμόζουν τις στρατηγικές τους λόγω των εξελίξεων που φέρνουν ανακατατάξεις σε κάθε στρατόπεδο.

Η πολυδιάσπαση του γεννηματικού μπλοκ

Το μπλοκ των «γεννηματικών», ουσιαστικά, δεν υφίσταται ενιαίο, καθώς έχει διασπαστεί σε τρία τουλάχιστον κομμάτια μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά. Οι τρεις υποψήφιοι (Καστανίδης, Γερουλάνος, Κεγκέρογλου) λόγω καταβολών και πολιτικών απόψεων προσβλέπουν να αντλήσουν ψήφους τόσο από τη δεξαμενή των γεννηματικών όσο και των παπανδρεϊκών, παρότι ούτε η Φώφη Γεννηματά, ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου έχουν δώσει άτυπα έστω την συγκατάθεσή τους (πολύ περισσότερο «γραμμή») υπέρ κάποιου εξ αυτών όπως έχουν διαμηνύσει αρμοδίως και δημοσίως.

Ωστόσο αξιζει να σημειωθεί ότι μετά την απουσία Γεννηματά, πολλοί από τους λεγόμενους «προεδρικούς» έχουν ήδη συμφωνήσει παρασκηνιακά, να συμπαραταχθούν είτε με τον Ν. Ανδρουλάκη, είτε με τον Α. Λοβέρδο.

Ολα δείχνουν ότι θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος

Σε κάθε περίπτωση, οι πολλές υποψηφιότητες εκ των πραγμάτων οδηγούν την εκλογή προέδρου σε δεύτερο γύρο, καθώς το εκλογικό σώμα διασπάται, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο επικράτησης κάποιου από την πρώτη Κυριακή, όπως ήλπιζαν τα επιτελεία των δύο εκ των τριών (τουλάχιστον) υποψηφίων.

Πηγή :iefimerida.gr 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE