ΠΟΕΔΗΝ | Νεκροί από κορωνοϊό παραμένουν για μήνες στα ψυγεία

Share on:

Νεκροί από κορονοϊό παραμένουν για μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων επειδή συγγενείς αμφισβητούν την αιτία θανάτου. Αυτό είχε καταγγείλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος χτες Τετάρτη.

“Πραγματικά, δεν αντιλαμβανόμαστε τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την ταφή κάποιων ασθενών νοσοκομείων, που πεθαίνουν από κορονοϊό, όταν οι συγγενείς αμφισβητούν την αιτία θανάτου”, τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως “δεν τους παραλαμβάνουν. Ζητάνε να υποβληθούν σε νεκροψία, πολλές φορές με δικηγόρο, χωρίς να διαθέτουν εντολή Εισαγγελέα” αναφέρει ο κ. Γιαννάκος

Τη νεκροψία, την παραγγέλνουν οι θεράποντες ιατροί, όπως σημείωσε, διαφορετικά, οι συγγενείς πρέπει να απευθυνθούν στην Εισαγγελία. Έτσι, νεκροί από κοροναϊό “παραμένουν επί μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων, αφού αρνούνται να τους παραλάβουν οι συγγενείς χωρίς νεκροψία, με αποτέλεσμα να είναι έντονη η δυσοσμία και να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία”, όπως κατήγγειλε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, όπως συμβαίνει και με τις περιπτώσεις των ιστοσελίδων και “ομάδων του facebook” κάποιοι πίσω από αυτές τις κινήσεις βλέπουν ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα, με δικηγόρους και τεχνικούς συμβούλους, που έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε αρνητές, προσπαθώντας να στρέψει τους συγγενείς του θανόντος εναντίον των γιατρών που είχαν αναλάβει την περίθαλψη του ασθενούς, ζητώντας αποζημίωση.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα και με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, πως ο τρόπος που κινούνται οι συγγενείς είναι σχεδόν πανομοιότυπος.

Αρχικά, προσφεύγουν σε αστυνομικό τμήμα κάνοντας καταγγελία ώστε να διενεργηθεί έρευνα για τυχόν ιατρικές παραλείψεις, που σημαίνει ότι ανοίγει φάκελος και εξετάζεται πιθανή ανθρωποκτονία από αμέλεια. Στη συνέχεια, η αστυνομία – ως οφείλει – δίνει εντολή για τη διενέργεια νεκροτομής. Και εδώ αρχίζει ένας μεγάλος φαύλος κύκλος, αφού η νεκροτομή είναι αντικειμενικά αδύνατον να δώσει απαντήσεις, ακόμη και αν υπάρχουν όλα τα ευρήματα από τα εσωτερικά όργανα που να δείχνουν επιπλοκές του συγκεκριμένου ιού, αν δεν ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου δηλώνει στην εφημερίδα “Πελοπόννησος”: “Αυτό που φαίνεται είναι να έχει στηθεί μία βιομηχανία σε βάρος γιατρών. Οι δικηγόροι που εμπλέκονται είναι από όλη τη χώρα. Υπάρχουν απειλές μηνύσεων και ζητούν επαλήθευση ευρημάτων των νοσοκομείων. Είμαστε σε μία πάρα πολύ δύσκολη φάση. Ευτυχώς έχουν ενεργήσει οι δικαστικές αρχές βάζοντας κάποιο φρένο. Εμείς ζητάμε να υπάρξει προστασία του ιατρικού κλάδου. Ζητάμε ακαταδίωκτο με την έννοια της προστασίας της επιστημονικής αλήθειας. Έχουν απειληθεί και πατρινοί γιατροί, άλλωστε ποιος δεν έμαθε για το εξώδικο στο Νοσοκομείο Ρίου” τόνισε.

Πηγή : thetoc. gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE