Το μέτρο αντίδρασης που ετοιμάζουν οι υπεραγορές στην Κύπρο – Έτοιμες για πόλεμο

Share on:

Σε κατάσταση αναβρασμού παραμένουν οι υπεραγορές που θεωρούν πως δεν είναι δική τους ευθύνη ο έλεγχος  των πελατών, κάτι που όπως υποστηρίζει πρέπει να το κάνει το κράτος.

Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες προειδοποιούν   για λήψη «δραστικών και αποτελεσματικών» μέτρων.

Μέχρι που αναμένεται να φθάσει  όμως η αντίδραση των υπεραγορών;

Μιλώντας πριν από λίγο στο OMEGAlive ο εκτελεστικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών Αντρέας Χατζηαδάμου, επισήμανε πως η πίεση που ασκείται, ειδικά από τις μικρομεσαίες είναι τεράστια και πως  εάν δεν αλλάξει κάτι θα προσχωρήσουν ακόμη και σε κλείσιμο υπεραγορών και μικρότερων καταστημάτων.

«Εάν συνεχίσουν με αυτούς του ρυθμού οι μικρομεσαίοι θα κλείσουν εκ των πραγμάτων, καλύτερα να κλείσουμε από μόνοι μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηαδάμου.

Μάλιστα όπως πρόσθεσε στην αναμενόμενη αντίδραση των μικρομεσαίων, «θα σταθούν αλληλέγγυοι και οι μεγάλοι» κάτι που σημαίνει πως  η απόφαση κλεισίματος θα αφορά όλες τις υπεραγορές μ μέλη του παγκύπριου συνδέσμου.

Υπενθυμίζεται πως χθες  ο ΠΑ.Σ.ΥΠΕ , εξέφρασε με ανακοίνωση την έντονη δυσαρέσκειά του  για τα εξοντωτικά όπως λέει σε ανακοίνωσή του, και πολλές φορές «εκδικητικά πρόστιμα των €8000 και €4000 σε Υπεραγορές».

«Είναι φανερό ότι η παραχώρηση υπέρμετρης εξουσίας σε κάποιους, οδηγεί σε τελείως αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδεικνυόμενα», σημειώνει και συνεχίζει:

«Δεν μπορούν οι επιχειρήσεις να αναλαμβάνουν ευθύνες του κράτους και της πολιτείας και να κάνουν τους αστυνομικούς. Δεν μπορεί εκβιαστικά το κράτος να βάζει μπροστά τις επιχειρήσεις και απέναντι στους πολίτες για να επιβάλει τα οποιαδήποτε μέτρα. Ας αναλάβει επιτέλους ο καθένας τις ευθύνες του.

Συνέχιση αυτού του μέτρου σε ότι αφορά τα καταστήματα τροφίμων θα είναι αναπόφευκτα καταστροφική ιδιαίτερα για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ένα μέτρο το οποίο εκ των πραγμάτων και του αποτελέσματος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ελεχθεί δημιουργώντας έντονο αθέμιτο ανταγωνισμό και επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων.

Παρακαλούμε όπως γίνει άμεσα επαναξιολόγηση του μέτρου αυτού για τα καταστήματα τροφίμων για την διάσωση των επιχειρήσεων και την επαναφορά της εύρυθμης και σωστής λειτουργίας της αγοράς προς το συμφέρον και την ευημερία της κοινωνίας.

Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε έτοιμοι για την λήψη αποτελεσματικών και δραστικών μέτρων για την διαφύλαξη και την προστασία της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων μας.»

Πηγή: https://omegalive.com.cy/


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE