Σύγχυση με τα πιστοποιητικά των τουριστών σε εστίαση και εμπόριο (βίντεο)

Share on:


Τα νέα μέτρα προκάλεσαν σύγχυση και μπερδέματα και με τους ξένες επισκέπτες στη χώρα μας. Η εφαρμογή δεν αναγνωρίζει πιστοποιητικά που είναι εκτός Ευρώπης, με αποτέλεσμα να μην τους επιτρέπεται η είσοδος σε ορισμένα μαγαζιά εστίασης και λιανεμπορίου. Το παράδοξο με τα παιδιά έως 12 ετών.

Πρόβλημα έχει προκύψει με τα πιστοποιητικά τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι μένουν εκτός εστίασης και καταστημάτων λιανεμπορίου γιατί δεν τα αναγνωρίζει η ελληνική εφαρμογή, μετά τα νέα μέτρα.

Το θέμα έθεσε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ξένων δημοσιογράφων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, η Σάνια Ρίστοφσκα, ανταποκρίτρια του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι αν δεν αναγνωρίζονται από την εφαρμογή, τότε οι επιχειρηματίες μπορούν να βλέπουν την ημερομηνία εμβολίασμού:

«Το πιστοποιητικό αν δεν αναγνωρίζεται από την εφαρμογή, αναγνωρίζεται η ισχύς του από το χαρτί, από την ύπαρξή του. Όσοι επισκέπτονται τη χώρα μας και έχουν εμβολιαστεί και έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού η επίδειξή του θα αναγνωρίζεται και θα τους επιτρέπεται η είσοδος στους χώρους όπου απαιτείται, ασχέτως αν η εφαρμογή δεν το αναγνωρίζει».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε επίσης για το τι θα γίνεται με τα παιδιά. Όπως εξήγησε η δημοσιογράφος, παρότι τα παιδιά έως 12 ετών μπαίνουν στη χώρα μας χωρίς τεστ, για να μπουν στην εστίαση αλλά και σε άλλους χώρους, χρειάζονται self test.

Ο κ. Οικονόμου πιάστηκε «αδιάβαστος» για το συγκεκριμένο θέμα και δεσμεύτηκε να επανέλθει για το αν πρέπει να πηγαίνουν οι ξένοι επισκέπτες, για παράδειγμα, σε κάποιο φαρμακείο ούτως ώστε να μπορούν να μπουν στους κλάδους όπου απαιτείται αρνητικό αποτέλεσμα.

«Σε ό,τι αφορά τα παιδιά επιφυλάσσομαι να σας απαντήσω» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή:ieidiseis.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE