Μητροπολίτης Λάρισας | Ο Σώρρας πίσω από τους αρνητές

Share on:

Δεν τον ήξερα, αφού η Ιερά Σύνοδος, οι ιεράρχες και η Εκκλησία δεν είναι το αντικείμενό μου. Ομως, όταν διάβασα και όταν έμαθα για τη στάση του, υποκλίθηκα. Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, ένας ιεράρχης οπαδός της απλής λογικής. Τα λόγια του, το ακλόνητο επιχείρημα για όλους τους πιστούς. Οταν είπε: «Τα υγειονομικά ζητήματα δεν πρέπει να “βαφτίζονται” θεολογικά. Πρέπει ο πολίτης να σκέφτεται την κοινωνία και όχι μόνο το άτομό του». Προέτρεψε μάλιστα τους υπευθύνους για τους εμβολιασμούς να λειτουργήσουν έξυπνα και έδειξε εμπιστοσύνη στον Ελληνα, ο οποίος λειτουργεί με φιλότιμο όταν πρέπει. «Δεν θα διαιρεθούμε για το εμβόλιο».

Κι όμως, διαιρεθήκαμε. Κι όμως, εκείνος εξακολουθεί να είναι οπαδός της επιστήμης και της απλής λογικής. Κι όμως, πιστεύει στη δύναμη της πειθούς και όχι της υποχρεωτικότητας και της επιβολής. Κάπως έτσι αποφάσισα να τον βρω και να μιλήσω μαζί του. Και έτσι έπεσα πάνω σε ένα βιογραφικό πληρέστατο σπουδών. Τόσο της Νομικής όσο και της Θεολογικής Σχολής, καθώς και μεταπτυχιακών. Ενα βιογραφικό που θα το ζήλευαν αρκετοί μορφωμένοι και διανοούμενοι.

Και στη Λάρισα, οι ανεμβολίαστοι επηρεάζονται από θρησκοληπτικές πηγές;

Οχι, στη Λάρισα κυριαρχούν οι πολιτικές επιρροές. Ακόμα τώρα λειτουργούν τρία εκλογικά κέντρα. Και σ՚ αυτά τα κέντρα πηγαίνει κόσμος. Τι να κάνει ο μητροπολίτης; Να τα κλείσει;

– Ποια εκλογικά κέντρα; Απίστευτο!

Μαγαζιά της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» του Αρτέμη Σώρρα. Πολιτικά καταστήματα και κάτι σαν εκλογικά κέντρα. Με φωτογραφίες του Σώρρα, σε τρία σημεία της Λάρισας και με άφθονη αρχαιολατρία.

Πηγή :protothema. gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE