Μάρτυρας κλειδί στη δίκη της υπόθεσης με το βιτριόλι

Share on:

Σημαντικούς μάρτυρες και έγγραφα στοιχεία προκειμένου να πέσει φως σε άγνωστες πτυχές της επίθεσης με το βιτριόλι που δέχθηκε στις 20 Μαΐου του 2020 η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα προσκομίσουν στη δίκη που συνεχίζεται αύριο, Πέμπτη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι συνήγοροι της 34χρονης κοπέλας, η οποία, μάλιστα, την ίδια ημέρα, θα ανέβει στο βήμα του μάρτυρα για να περιγράψει ενώπιον δικαστών και ενόρκων όλα όσα βίωσε εκείνες τις τραγικές στιγμές που σημάδεψαν τη ζωή της.

Σκοπός των συνηγόρων της είναι να καταδειχθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η 36χρονη κατηγορούμενη της επίθεσης εναντίον της, Εφη Κακαράντζουλα, προμηθεύτηκε το βιτριόλι, αλλά και αν άλλα, τρίτα, πρόσωπα τη βοήθησαν μέχρι να φτάσει στα χέρια της το καυστικό υγρό.

Προς την κατεύθυνση αυτή, στο προσκήνιο της ακροαματικής διαδικασίας αναμένεται να βρεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, μηνύματα που αντάλλασσε η κατηγορούμενη από τον Απρίλιο του 2019 με έναν άνδρα. Από τα μηνύματα αυτά προκύπτει πως η 36χρονη του ζητούσε να παρακολουθήσει το σπίτι της Ιωάννας και τον ρωτούσε για το πώς μπορεί να προμηθευτεί «κάτι» που η ίδια δεν μπορούσε να πάρει!

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, αποδέκτης των γραπτών μηνυμάτων της Κακαράντζουλα, δεν αποκλείεται, αν δεν εμφανιστεί αυτοβούλως στη δίκη, να κληθεί στο ακροατήριο προκειμένου να φωτίσει τη σχέση του με την κατηγορούμενη και να απαντήσει σε ερωτήσεις των παραγόντων της δίκης για το εάν αυτό που αναζητούσε η 36χρονη ήταν το καυστικό υγρό με το οποίο επιτέθηκε στην Ιωάννα. «Ελα ρε … Εφη εδώ! Θέλω να βρεθούμε νωρίτερα, καθότι θέλω να μου βρεις κάτι που δεν μπορώ να πάω εγώ να το πάρω», έγραφε η Εφη Κακαράντζουλα σε ένα από τα μηνύματά της προς τον συγκεκριμένο άνδρα, ενώ σε άλλο μήνυμά της, με αποδέκτη και πάλι τον ίδιο, ανέφερε: «Καλημέρα … τι κάνεις; Να σε ρωτήσω, παίζει να βρήκες αυτόν που μου έλεγες;». Να σημειωθεί ότι τα μηνύματα από την κατηγορούμενη στον συγκεκριμένο άνδρα είχαν σταλεί αρκετό καιρό πριν από την επίθεση, ενώ την ημέρα που η 36χρονη τέλεσε το έγκλημα φέρεται να τον κάλεσε 14 φορές.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες, ο άνδρας αυτός έπειτα από ένα σημείο σταμάτησε να απαντά στην 36χρονη και να έχει επικοινωνία μαζί της. Ουδείς φυσικά μπορεί να γνωρίζει με απόλυτη ασφάλεια αν αυτό που έψαχνε να βρει η κατηγορούμενη ήταν θειικό οξύ και ο μόνος τρόπος για να απαντηθεί το ερώτημα αυτό είναι ο συγκεκριμένος άνδρας να καταθέσει στο δικαστήριο, αλλά και η ίδια η 36χρονη, εφόσον προσέλθει στη δίκη, να μιλήσει για τον λόγο που έστελνε αυτά τα μηνύματα και τι ακριβώς αναζητούσε.

«Περιμένουμε να απαντηθούν ερωτήματα που δεν έχουν επισήμως απαντηθεί έως τώρα, όπως το πώς η κατηγορούμενη προμηθεύτηκε το βιτριόλι και ποιοι, πόσοι και με ποιες πράξεις τη βοήθησαν ο καθένας τους.

Στη δίκη θα υπάρξουν μάρτυρες και έγγραφα, από τα οποία θα φωτιστούν πτυχές της υπόθεσης που ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές», ανέφερε μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ο εκ των δικηγόρων της Ιωάννας Νίκος Αλεξανδρής. «Αναμένουμε την απονομή Δικαιοσύνης ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα μιμητισμού που ήδη έχουν αρχίσει και εμφανίζονται», προσέθεσε ο ίδιος.

Σε πρόσωπο-κλειδί, όμως, της όλης διαδικασίας αναδεικνύεται και ο άνδρας με τον οποίο η κατηγορουμένη διατηρούσε, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, «ελεύθερη, περιστασιακή, ερωτική σχέση». Η Εφη Κακαράντζουλα είχε υποστηρίξει στην απολογία της στην ανακρίτρια πως είχε αποκτήσει «μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της (σ.σ. με την Ιωάννα)», καθώς, όπως είπε, τη θεωρούσε υπεύθυνη για ένα προσωπικό της ζήτημα, ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνη.

Και παρά το γεγονός ότι η Ιωάννα διαβεβαίωνε, σύμφωνα με καταγεγραμμένες συνομιλίες, την 36χρονη ότι δεν έχει καμία επαφή με τον άνδρα αυτό, η αντίδικός της είδε, όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία της δικογραφίας, στο πρόσωπο της άτυχης κοπέλας τη γυναίκα που θα μπορούσε να της τον στερήσει! Το όνομα του συγκεκριμένου άνδρα είναι στη λίστα των μαρτύρων που έχουν κληθεί στη δίκη, είναι όμως άγνωστο αν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο, καθώς, όπως λέγεται, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Πηγή :protothema. gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE