Απεργία των εργαζομένων στην εστίαση | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Share on:

 

Eικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου διοργανώνει σήμερα Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι:

«Επίδομα ανεργίας για όλους τους εποχικούς εργαζόμενους του κλάδου μας ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στον πιο δύσκολο Χειμώνα που έρχεται.

Να εμφανιστούν επιτέλους τα ένσημα μας από τις μονομερείς αναστολές σύμβασης του 2020 και να αποδοθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ στους δικαιούχους.

Πλήρη εφαρμογή των Κ.Σ.Σ.Ε. για όλες τις επιχειρήσεις και όλους τους εργαζόμενους.

Επαναφορά της απόδοσης του εφάπαξ στην 20ετία.

Ένταξη των ειδικοτήτων του κλάδου στα ΒΑΕ όπως ήταν πριν την οικονομική κρίση.

Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη».

Στηρίζει την απεργία η ΓΣΕΕ

Στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό στέκεται και η ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν πληγεί τα μέγιστα από την πανδημία του κορονοϊού, αντιδρούν στα κυβερνητικά μέτρα για τον κλάδο τους και ζητούν πρόσθετες και ουσιαστικές ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Η Συνομοσπονδία, στηρίζει το σύνολο των αιτημάτων τους, μεταξύ αυτών η πλήρης εφαρμογή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, η καταβολή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εποχικούς εργαζόμενους, η εμφάνιση των ενσήμων τους από τις αναστολές εργασίας του 2020.

«Η Κυβέρνηση επιβάλλεται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας τους», καταλήγει.

Πηγή :iEidiseis 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE