Πρόταση Μητσοτάκη στην Ε.Ε. για κοινή προμήθεια φυσικού αερίου – Στήριξη των Ελληνικών νοικοκυριών (βίντεο)

Share on:

 

Την ανάγκη παρεμβάσεων εκ μέρους της Κομισιόν ενώπιον της ενεργειακής κρίσης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κοινή προμήθεια φυσικού αερίου εκ μέρους της ΕΕ, ενώ παράλληλα σημείωσε πως θα ενημερώσει τους ομολόγους του ως προς τη δυνατότητα να διαμορφωθεί η Ανατολική Μεσόγειος σε μία εναλλακτική πηγή ενέργειας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός επισήμανε πως στη Σύνοδο Κορυφής των «27» θα κυριαρχήσει η συζήτηση όσον αφορά στις αυξήσεις των τιμών της ενέργειας, σημειώνοντας επ’ αυτού πως η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει σημαντικά μέτρα έτσι ώστε να περιορίσει στο ελάχιστο τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά του φυσικού αερίου για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Υπογράμμισε, ωστόσο, πως είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε ένα πιο διαρθρωτικό επίπεδο, με παρεμβάσεις που μπορούν να δρομολογηθούν, σε πρώτη φάση, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ενδεικτικά, αναφέρω τη δυνατότητα αγοράς φυσικού αερίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τη δυνατότητα να μπορούμε να αυξήσουμε την αποθήκευση φυσικού αερίου έτσι ώστε να έχουμε λιγότερες βραχυπρόθεσμες στρεβλώσεις στην αγορά όταν χρειαζόμαστε περισσότερο φυσικό αέριο» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Και θα εξακολουθούμε να παρεμβαίνουμε στην αγορά ενέργειας έτσι ώστε να στηρίζουμε το ελληνικό νοικοκυριό, αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για όσο καιρό διαρκεί αυτή η ενεργειακή κρίση» βεβαίωσε ο πρωθυπoυργός.

Δήλωσε, επίσης, ότι θα ενημερώσει ενημερώσει τους ομολόγους του και για τις πολύ σημαντικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία -όπως είπε- μπορεί υπό προϋποθέσεις να διαμορφωθεί ως μια εναλλακτική πηγή ενέργειας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είτε μιλάμε για φυσικό αέριο -το οποίο θα μπορεί να μεταφέρεται σε υγροποιημένη μορφή από την Αίγυπτο προς την Ελλάδα και από εκεί προς το ευρωπαϊκό δίκτυο φυσικού αερίου- είτε μιλάμε για ηλεκτρική ενέργεια, η οποία θα μπορεί να παράγεται, πάλι στη Βόρεια Αφρική σε πολύ συμφέρουσες, σε ιδανικές θα έλεγα, συνθήκες και να μεταφέρεται μέσω ενός καλωδίου, πάλι, από την Αίγυπτο στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας» ανέφερε.

Πηγή:cnn.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE