Ημερομηνία λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού | Ποιες αλλαγές δρομολογεί η κυβέρνηση

Share on:

Μια είδηση για ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού έρχεται να βάλει πάλι την τρίτη δόση στο προσκήνιο, ενώ το 40% των πολιτών παραμένουν εντελώς ανεμβολίαστοι. Δεν αποκλείεται οι εμβολιασμένοι να βρεθούν μπροστά σε εκπλήξεις.

Το έδαφος για να μπει ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού στρώνει η κυβέρνηση. Στόχος προφανώς να ασκηθεί πίεση και στους εμβολιασμένους να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου. Πρόκειται για μια συζήτηση που άνοιξε σήμερα δημόσια και προφανώς αποτελεί μεγάλη έκπληξη για τους εμβολιασμένους.

Αυτό που ήξεραν οι εμβολιασμένοι ήταν ότι από τη στιγμή που ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους και πέρασαν 14 μέρες θεωρούνται για πάντα εμβολιασμένοι… Αυτό όπως φαίνεται αλλάζει, καθώς η συζήτηση άνοιξε για να λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να τεθεί ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για τον χρόνο, για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος. «Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση, όπως είπε, μετά την αποστολή SMS το Σαββατοκύριακο, προγραμματίστηκαν 100.000 ραντεβού.

Όσον αφορά στα SMS που έχει ανακοινωθεί ότι θα αποστέλλονται στους ανεμβολίαστους για να τους παρακινήσουν να εμβολιαστούν, ο κ. Γεωργαντάς, τόνισε ότι απαιτείται πρώτα σχετική νομοθετική ρύθμιση και στη συνέχεια θα αποσταλούν σε όλους όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. «Από τα 2,5 εκατ. πολίτες που είναι στην άυλη συνταγογράφηση, 400.000 δεν έχουν εμβολιαστεί», κατέληξε.

Η πλατφόρμα για ραντεβού ανοίγει την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών.

Η έξαρση της πανδημίας έφερε νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ωστόσο η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος, μεταξύ άλλων, και στους εμβολιασμένους, μιας και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν περάσει σχεδόν 10 μήνες από τους πρώτους εμβολιασμούς που έγιναν στη χώρα μας.

Οι πολίτες θα πρέπει να κλείνουν το ραντεβού τους μέσω της πλατφόρμας στο emvolio.gov.gr.

Πηγή :iEidiseis 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE