Τσίπρας | Η εκκλησία προτείνει αυτό που δεν τολμά η Κυβέρνηση

Share on:

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε ο Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη συνομιλία τους ο κ. Τσίπρας του εξέφρασε την αγωνία του για την πορεία της πανδημίας και τον ενημέρωσε για τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για επίδειξη τεστ από τους ανεμβολίαστους πιστούς κατά την είσοδό του στις εκκλησίες. 

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως «σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου και δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους καθημερινά, η πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου με την οποία προτρέπει τους πιστούς να κάνουν τεστ πριν προσέλθουν στις εκκλησίες είναι στη σωστή και αυτονόητη κατεύθυνση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής». 

«Με δύο λόγια, η Εκκλησία προτείνει αυτό που δεν τολμά η κυβέρνηση να εφαρμόσει», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «η Πολιτεία οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και να μην τις πετά στην Εκκλησία για συστάσεις προς τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη η Εκκλησία να εντείνει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας για την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού.

Με εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρούν επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας». Προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν και καλεί όσους δεν το έχουν κάνει να προσέρχονται στους ναούς, αφού υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή μοριακό).

Υπενθυμίζει επίσης την υποχρεωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα  Ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Σημειώνεται ότι η εγκύκλιος εκδόθηκε ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την  Ιεραρχία της Εκκλησίας και η ΔΙΣ ανταποκρίθηκε αμέσως κι έστειλε τη σχετική εγκύκλιο για τη διενέργεια τεστ.

naftemporiki.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE