Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά | Ζωή γεμάτη μάχες

Share on:

Είναι οι αξιέπαινοι μικροί και μεγάλοι άθλοι της καθημερινής ζωής μιας αγωνίστριας που εξέπεμπε αδιαλείπτως το δικό της σήμα: θέληση και πείσμα. Μιας γυναίκας με σθένος που δεν είχε αφήσει την αμφιβολία να την αποδυναμώσει και μιας πολιτικού με τόλμη που δεν είχε αποθαρρυνθεί από τον σκεπτικισμό.

Πάνω απ’ όλα, οι περιπέτειες της ζωής δεν είχαν καταφέρει να αναστείλουν την ενασχόλησή της με τα κοινά. Καθώς γι’ αυτήν την πρώτη γυναίκα εκλεγμένη δύο φορές πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. η πολιτική ήταν βίωμα που δεν μπορεί να απαρνηθεί.

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, συμμετέχοντας στην κούρσα για την επανεκλογή της, βρίσκεται στο πάρκο Ροδίνι, στην Πόλη της Ρόδου. Ανετη, με χαλαρό look, γαλάζιο σακάκι, λευκό πουκάμισο, τζιν παντελόνι και σουέντ μπότες, μεταδίδει με τη φυσική της ζωντάνια και την επικοινωνιακή της ευθύτητα τον πολιτικό της παλμό στο ακροατήριο. Το πηγαίο πλατύ της χαμόγελο όσο και η ευθυτενής στάση του σώματός της δεν μαρτυρούν καμιά «σωματοποίηση» του στρες της εσωκομματικής αναμέτρησης.

Οπως πάντα, είναι η γνώριμη, ακάματη, με συναισθηματική νοημοσύνη Φώφη Γεννηματά, που είχε ήδη περιοδεύσει την περασμένη εβδομάδα στην Τρίπολη και το Ιλιον, ενώ είχε απευθύνει με προεδρική πυγμή ομιλία στην Κ.Ε. του κόμματός της στο ξενοδοχείο «Caravel» την προπερασμένη Κυριακή.

Ξαφνικά τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου το βράδυ ματαιώνει την παρουσία της στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, λόγω αδιαθεσίας της τελευταίας στιγμής. Κανένα πρόβλημα, οι άνθρωποι, απ’ ό,τι μέταλλο κι αν είναι φτιαγμένοι, δεν είναι ακούραστα, αεικίνητα μηχανικά ρομπότ.

Κάποτε εξαντλούνται. Αργά, όμως, το ίδιο βράδυ εισάγεται εκτάκτως στον «Ευαγγελισμό» και νοσηλεύεται στον 10ο όροφο του νοσοκομείου. Η ανησυχία των οικείων, φίλων, στενών συνεργατών και συντρόφων της εντείνεται. Από τη σοβαρότητα που είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των θεραπόντων ιατρών εκτιμάται ότι αυτή τη φορά η παραμονή της στο ίδιο νοσοκομείο δεν σχετίζεται με εκείνη του περασμένου Μαΐου, όταν νοσηλεύτηκε προληπτικά για ένα 24ωρο εξαιτίας κολικού του νεφρού. Την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της την επιβεβαιώνει με ειλικρίνεια η ιδία με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το απόγευμα της Τρίτης.

Από την ίδια ασθένεια προσβλήθηκε και η θεία της, αδελφή της μητέρας της. Η Φώφη δεν είχε καλά-καλά πατήσει στα 20 χρόνια της όταν τον Ιούνιο του 1984 η μητέρα της διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος. Οι γιατροί τής έδιναν -τότε- δύο χρόνια ζωής.

Στα 43 της χρόνια η Κάκια (Κατερίνα) Γεννηματά, το γένος Βέργου, έδειξε απίστευτο κουράγιο, πλαισιωμένο με ακαταμάχητη αισιοδοξία. Πάλεψε με σθένος την αρρώστια και κατάφερε, αφότου χειρουργήθηκε, να ζήσει 10 χρόνια μετά την πρώτη αρνητική διάγνωση. Πάντα με την αξιοπρέπεια και την ισορροπία μιας γυναίκας που συνέχιζε να διατηρεί επαγγελματικά ένα κατάστημα στο Χαλάνδρι, παρότι ο σύζυγός της ήταν κορυφαίος, τότε, υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Δεν διανοήθηκε ποτέ να αλλάξει τις συνήθειες της καθημερινότητάς της και με υπομονή συνοδευόταν από τη μεγαλύτερη από τις δύο κόρες της στη θεραπευτική της ρουτίνα. Μαζί με τη Φώφη προσερχόταν για τις απαραίτητες χημειοθεραπείες της στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά.

Πηγή :protothema 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE