Αυστηρό μήνυμα Δένδια στην Τουρκία για την Συμφωνία με την Γαλλία και τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Share on:

Μήνυμα στην Άγκυρα λίγες ώρες μετά την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έστειλε ο Νίκος Δένδιας, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να δηλώνει ότι οι τουρκικές αιτιάσεις είναι απαράδεκτες και θα πρέπει να πάψει να συμπεριφέρεται ως εν δυνάμει επιτιθέμενη.

Όπως σημείωσε:” Στο πλαίσιο αυτό, των αμυντικών προτεραιοτήτων των συμφωνιών, θα ήθελα να πω πως οι τουρκικές αιτιάσεις είναι απαράδεκτες. Αν η Τουρκία ενοχλείται από τις συμφωνίες, διαλαμβάνει τον εαυτό της ως εν δυνάμει επιτιθέμενο“.

Οι δηλώσεις του Νίκου Δένδια έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ούγγρο ομόλογό του Πίτερ Σιάρτο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τη συμφωνία με τη Γαλλία ως “μια συμφωνία που προωθεί την ευρωπαϊκή άμυνα, αναγνωρίστηκε από την Αμερικανική πλευρά. Λειτουργούμε επί τη βάση των συμβατικών μας υποχρεώσεων, εν αντιθέσει με άλλους που υποσκάπτουν την συνοχή του ΝΑΤΟ. Είναι αμιγώς αμυντική συμφωνία, δεν στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε, αντίστοιχη συμφωνία υπέγραψα με τα Εμιράτα“.

Σε ότι αφορά τον νέο κύκλο διερευνητικών επφών με την Τουρκία, υπογράμμισε ότι “παρά τις τουρκικές προκλήσεις, η Ελλάδα όπως πάντα προσέρχεται στις συνομιλίες με διάθεση εποικοδομητική. Στις άτυπες αυτές επαφές θα εξεταστεί το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Βεβαίως η χώρα μας δεν έχει αυξημένες ελπίδες, αλλά ποιος ξέρει, μπορεί η πραγματικότητα να μας διαψεύσει ευχάριστα”.

Πηγή:thetoc.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE