Νέες προκλήσεις Ακάρ | Θυμίζουμε στην Ελλάδα την Μικρασιατική καταστροφή

Share on:

«Η Τουρκία δεν είναι απειλή» υποστηρίζει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ στην εφημερίδα «Μιλιέτ», στέλνοντας μήνυμα στην Αθήνα ότι η Τουρκία θέλει ειρήνη κι όχι εξοπλισμούς. «Αυτοί που θέλουν πόλεμο, εμποδίζουν τις λύσεις», λέει χαρακτηριστικά, σε προκλητικό τόνο.

Οι απαντήσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας στις ερωτήσεις της «Μιλιέτ» στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν στην Άγκυρα περιλάμβαναν προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα, η οποία «απογειώθηκε», όπως σχολιάζει η τουρκική εφημερίδα, με την… παρότρυνση των δυτικών χωρών, ιδιαίτερα της Γαλλίας, βγάζοντας πλέον πολεμικές ιαχές. 

«Οι εκκλήσεις για ειρήνη και διάλογο, τις οποίες υπογράμμιζε επίμονα ο Ακάρ, ήταν στην πραγματικότητα ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τις ΗΠΑ και την ΕΕ, προκειμένου να δουν ποιος χαλάει το παιχνίδι», αναφέρει επίσης η εφημερίδα.

Ο Χουλουσί Ακάρ ισχυρίζεται ότι όλες οι ενέργειες της Τουρκίας είναι σύμφωνες με το διεθνές και το εθιμικό δίκαιο. «Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά θέλουμε να τα λύσουμε με διαπραγματεύσεις. Όταν συναντήθηκα με τον Γερμανό υπουργό Άμυνας, είπα: ‘παρακαλώ δείτε την ιστορία και τους χάρτες, μιλάμε για μια χώρα που έχει τριπλασιαστεί από το 1832’, απαντώντας στους ισχυρισμούς των Ελλήνων ότι ‘οι Τούρκοι είναι επεκτατικοί’. Προσπαθούν να μεταφέρουν τα προβλήματα Τουρκίας-Ελλάδας στην ΕΕ και τις ΗΠΑ. Ορισμένες δυτικές χώρες προσπαθούν να αναλάβουν ρόλο στην ανατολική Μεσόγειο, ανεξαρτήτως μεγέθους ή ισχύος. Κάνουν τους χαριτωμένους στην Ελλάδα για να εμπλακούν εδώ μέσα. Θέλουν να πουν ότι ‘υπάρχω στην ανατολική Μεσόγειο’. Προσπαθούν να αγνοήσουν τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας. Αυτά είναι πράγματα που παράγονται από ορισμένα πανεπιστήμια και πολιτικούς στην ΕΕ και δεν συνάδουν με τη νομοθεσία και τα έθιμα. Η συμφωνία για την περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας με τη Λιβύη είναι ένα σημαντικό βήμα. Αυτό ήταν και υπέρ της Λιβύης. Αυτό που έκανε η Ελλάδα με την Αίγυπτο είναι εντελώς εναντίον της Αιγύπτου. Προσπαθούν να κάνουν κάτι με χώρες της Μέσης Ανατολής μαζί με τη Γαλλία. Τους λέμε ότι γνωρίζουμε τα πάντα».

Πηγή :ethnos 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE