Παρέμβαση οικονομικού Εισαγγελέα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ

Share on:

Παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις όπως χειραγώγηση και κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης όσον αφορά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Χρ. Μπαρδάκης. Ο εισαγγελέας παρενέβη με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη δικογραφία που θα σχηματιστεί στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα συσχετιστεί και η αναφορά που κατέθεσαν πρόσφατα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου έξι δικηγόροι . Με την αναφορά τους αυτή, οι δικηγόροι ζητούν από τις εισαγγελικές αρχές να ερευνήσουν αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως της χειραγώγηση μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο, αλλά και της ενδεχόμενης διάπραξης του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

Τέλος, να σημειωθεί τέλος ότι τα δημοσιεύματα που επισυνάπτουν στην αναφορά τους οι δικηγόροι κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για «υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο» και για «υποψίες που γίνονται σχεδόν βεβαιότητα για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση)».

Πηγή:protothema.grShare on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE