Θεοδωρίδου | Γιατί κινδυνεύουν οι εμβολιασμένοι μετά τους έξι μήνες της δεύτερης δόσης

Share on:

Διευκρινίσεις αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης, αλλά και την επιστημονική σύσταση σε όσους νοσήσουν αφού ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό, έδωσε η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής, Μαρία Θεοδωρίδου.

Μιλώντας κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε αρχικά στις εγκύους ή τις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως τα εμβόλια επηρεάζουν τη γονιμότητα, είτε άμεσα είτε μελλοντικά.

Επιπλέον, σημείωσε πως πιθανή μόλυνση από τον κορωνοϊό σε μια έγκυο αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού ή ακόμη και προεκλαμψίας.

Στο ίδιο θέμα, τόνισε πως οι λεχώνες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως και 40 ημέρες μετά τον τοκετό ως άτομα με υποκείμενα νοσήματα, αναφορικά με την επικινδυνότητα έναντι του κορωνοϊού.

Οι εμβολιασμένοι δεν είναι απροστάτευτοι μετά το εξάμηνο

Καθώς έχει ξεκινήσει μια συζήτηση αναφορικά με την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού για εμβολιασμένους μετά το πέρας του εξαμήνου από τη δεύτερη δόση, η Μαρία Θεοδωρίδου έσπευσε να ξεκαθαρίσει ορισμένες παρερμηνείες.

Όπως είπε, η θέση πως οι εμβολιασμένοι μετά το πέρας του εξαμήνου έχουν προστασία αντίστοιχη με εκείνη των ανεμβολίαστων δεν είναι ακριβής, καθώς, όπως σημείωσε, παραμένει η προστασία από σοβαρή νόσηση και θάνατο.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού επανέλαβε ωστόσο πως «σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, η χημική ανοσία μειώνεται μετά τον εμβολιασμό με την πάροδο των μηνών», τονίζοντας επίσης πως η εμφάνιση μεταλλάξεων είναι εκείνη που επιτείνει τη μειωμένη προστασία.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα των νοσηλειών σε ΜΕΘ και των θανάτων υπαγόρευσαν την επέκταση του εμβολιασμού σε ηλικίες άνω των 18 ετών», σημείωσε επίσης για το θέμα η Μαρία Θεοδωρίδου.

Η Μ. Θεοδωρίδου ανέφερε επίσης ότι μέχρι σήμερα 8.500 θάνατοι έχουν αποτραπεί με τον εμβολιασμό.

Πηγή :iefimerida.gr 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE