Ο Αθλητισμός ένωσε τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου | Τιμήθηκαν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και προπονητές

Share on:

Τους Παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και προπονητές, που διέπρεψαν την δεκαετία του ’70 και ΄80, στα αθλητικά σωματεία του Δήμου Φοινικαίων της Βορείου Ηπείρου, τίμησε σε ειδική εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου, στη Νέα Χαλκηδόνα, η διοίκηση του Πολιτιστικού Αθλητικού Ομίλου Φοινικαίων.

Το παρόν, μεταξύ άλλων, έδωσαν ο Βουλευτής της Ομόνοιας και Πρόεδρος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ευάγγελος Ντούλες, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Ανδρέας Λεωτσάκος, ο Επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική” Ανδρέας Κούρτης, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος, η σύμβουλος άθλησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, Χριστίνα Γαλανοπούλου , ο Γενικός αρχηγός της ομάδας Αλέξανδρος Πάντος κ.α.

Αρωγός στην προσπάθεια ώθησης των νέων με τον αθλητισμό και στη συνεισφορά των παραδόσεων, ο όμιλος επιχειρήσεων της Capital Groups S.A. και η ηλεκτρονική εφημερίδα ValueNews.grΟ ΠΑΟ Φοινικαίων ιδρύθηκε από Βορειοηπειρώτες, με σκοπό να ωθήσει τους νέους στον αθλητισμό και μέσα από αυτόν να προάγει τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό του τόπου.Στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος του ΠΑΟ Φοινικαίων Μαρία Γιώτη, ανέφερε μεταξύ άλλων : “Πριν από περίπου 3 χρόνια μια παρέα ανθρώπων με καταγωγή από την Βόρεια Ήπειρο, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ποδοσφαιρική ομάδα. Στη συνέχεια μετατρέψαμε την ομάδα σε ομάδα σε πολιτιστικό όμιλο, ώστε να μπορούμε να κάνουμε περισσότερες δράσεις, όπως και πράξαμε.
Συμμετείχαμε σε δύο εξαιρετικές εκδηλώσεις. Η πρώτη ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με θέμα : Το Περιβάλλον ανήκει στα παιδιά. Η δεύτερη η δημιουργία τράπεζας αίματος, υπό την αιγίδα τη Περιφέρειας Αττικής.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής μειονότητας στην Βόρεια Ήπειρο και Βουλευτής της Ομόνοιας Ευάγγελος Ντούλες, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Ο Αθλητικός τομέας, παράλληλα με την μόρφωση, είναι ένας τομέας που εμείς οι Βορειοηπειρώτες έχουμε διακριθεί. Την κοινότητα μας τιμούν μεγάλα ονόματα, όπως του Παναγιώτη Πάνου, του Βασίλη Ζέλιου, του Εξάρχου, του Ντούρου κ.α., οι οποίοι παρά τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν μέχρι το 1991 έδωσαν το στίγμα τους στο ποδόσφαιρο”. Δεσμεύθηκε να συμβάλλει όσο μπορεί, ώστε ο αθλητικός και πολιτιστικός σύλλογος να επεκταθεί και να μπορέσει να συμμετάσχει και σε εθνικό πρωτάθλημα.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου της Capital Groups S.A. Διονύσης Παναγιωτίδης, αναφέροντας μεταξύ άλλων : “Στον όμιλο της Capital Groups, χρησιμοποιούμε συχνά τη φράση Δημιουργώντας Αξία και τι είναι μεγαλύτερη αξία από τον ίδιο τον αθλητισμό; Με την ηλεκτρονική εφημερίδα του ομίλου μας ValueNews.gr στηρίζουμε τις δραστηριότητες του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και για τα επόμενα 5 χρόνια θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις αθλητικές σας δραστηριότητας με όλα μας τα μέσα”.

Οι Παλαίμαχοι αθλητές που τιμήθηκαν για τις διακρίσεις τους είναι οι εξής: Χρήστος Καλέσης, Σπύρος Φάνης, Χρήστος Καλόγερος, Μαρίνα Μήτση, Γιάννης Μήτσης, Θανάσης Κόρδας, Οδυσσέας Γκρεμός, Βαγγέλης Αγγελής, Χριστόφορος Τσέρος, Λεωνίδας Μάρης, Ηλίας Γκίκας, Κώστας Γκάτζος, Δημήτρης Παππάς, Χρήστος Ιωαννίδης, Μιχάλης Κολιός, Σωτήρης Ζάχος, Οδυσσέας Τζιαφέρης, Δημήτρης Παππάς, Τάκης Κώτσκος, Χρήστος Καίσης.

Βραβείο έλαβαν επίσης από την υπάρχουσα ομάδα οι : Βασίλης Καζαμίας, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο ήθους. Βραβείο πρώτου σκόρερ έλαβε ο Γρηγόρης Μποζιώρης.
Για την προσφορά τους στην ομάδα, τιμήθηκαν επίσης οι Αλέξανδρος Τσιάβος, Κυριάκος Κύριος, Λάμπης Βασίλης, Άλκης Γκιώνης και Βαγγέλης Κώστας.

Πηγή:ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE