Στην Θεσσαλονίκη εκτάκτως Πλεύρης και Γκάγκα | Ανησυχία για ΜΕΘ και αυξημένα κρούσματα

Share on:

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν εκτάκτως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η υφυπουργός Μίνα Γκάγκα, στη σκιά των άσχημων επιδημιολογικών δεδομένων στη συμπρωτεύουσα καθώς είναι ραγδαία η διασπορά του κορονοϊού. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ υπάρχουν φόβοι πως λόγω της αύξησης κρουσμάτων και νοσηλειών θα επιβληθεί μίνι lockdown.

Πληροφορίες του voria.gr αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας θα έχει σύσκεψη με δημάρχους και υγειονομικούς φορείς της πόλης, προκειμένου να συζητηθεί η επιδημιολογική πορεία τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης ΥΠΕ, μέσα σε ένα 24ωρο, οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας αυξήθηκαν κατά σχεδόν 11%. Η Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβίου σχεδόν έφτασε τα κρούσματα ολόκληρης της Αττικής: 341 η πρώτη, 369 η δεύτερη. Mε άλλα λόγια, ο χάρτης άρχισε πάλι να γίνεται κόκκινος.

Την επιδείνωση της κατάστασης αποκαλύπτουν και τα τελευταία στοιχεία που αφορούν τις νοσηλείες στην Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης. Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, στα 14 νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ, 248 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, εκ των οποίων οι 202 (ποσοστό 81,5%) είναι ανεμβολίαστοι και οι 46 εμβολιασμένοι. 22 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα ροής οξυγόνου, όλοι τους ανεμβολίαστοι, ενώ 53 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Απ’ αυτούς, οι 51 (96,2%) είναι ανεμβολίαστοι και μόλις οι δυο εμβολιασμένοι.

Τη Δευτέρα οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες ήταν 221, εκ των οποίων οι 41 εμβολιασμένοι και οι 180 ανεμβολίαστοι. Οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ ήταν 51, οι 49 ανεμβολίαστοι και μόλις οι δυο εμβολιασμένοι.

Πηγή:ethnos.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE