Ο Ερντογάν μήνυσε Ελληνική εφημερίδα και τέσσερις δημοσιογράφους

Share on:

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διώκει τη «Δημοκρατία» και θέλει να καταδικάσει τέσσερα στελέχη της σε φυλάκιση στην Τουρκία, που μπορεί να φτάσει και τα πέντε χρόνια, αναφέρει η εφημερίδα, σημειώνοντας πως «είναι η πρώτη φορά που αρχηγός ξένου κράτους στρέφεται κατά ελληνικής εφημερίδας, και μάλιστα για πολιτικούς λόγους, όπως ξεκάθαρα προκύπτει από το κείμενο της μηνύσεως που απέστειλε η εισαγγελία της Άγκυρας».

Η δίωξη έφτασε στην Ελλάδα και κοινοποιήθηκε στη «Δημοκρατία» μέσω της διαδικασίας της δικαστικής συνδρομής. Η μήνυση Ερντογάν στρέφεται κατά του διευθυντή της εφημερίδας Δημήτρη Ριζούλη, του βασικού αρθρογράφου της Μανώλη Κοττάκη, του οποίου το κείμενο αποτέλεσε την αφορμή για το «εκδικητικό ξέσπασμα», κατά τη «Δημοκρατία» του Τούρκου προέδρου, και των δύο διευθυντών σύνταξης Ανδρέα Καψαμπέλη και Γιώργου Πατρουδάκη.

Αφορμή της δίωξης είναι το πρωτοσέλιδο της 18ης Σεπτεμβρίου του 2020 με τίτλο «siktir git», που εξέφρασε, σύμφωνα με τη «Δημοκρατία», την αγανάκτηση της πλειονότητας των Ελλήνων για μία σειρά υβριστικών αναφορών τόσο από τον ίδιο τον Ερντογάν, όσο και από υπουργούς ή συμβούλους του, την περίοδο των παράνομων ερευνών του «Oruc Reis».

«Το σημαντικότερο όλων είναι ότι το επίσημο νομικό κείμενο που παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές, βρίθει προκλήσεων και αλυτρωτικών αναφορών. Αφενός αναφέρεται το Αιγαίο Πέλαγος ως “θάλασσα των νησιών”, αφετέρου η τουρκική πλευρά κατηγορεί τους δημοσιογράφους της “Δημοκρατίας” ότι δημιουργούν εμπόδια στις βλέψεις του κ. Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Η “Δημοκρατία” αρνείται να συμμετάσχει στις σχετικές νομικές διαδικασίες που στηρίζονται στη μήνυση-παρωδία του Ερντογάν και θεωρεί τιμή της ότι η τουρκική ηγεσία χαρακτηρίζει την εφημερίδα μας εμπόδιο στα επεκτατικά και επικίνδυνα σχέδιά της» δηλώνει η διεύθυνση της εφημερίδας.

Πηγή :naftemporiki


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE