Επέστρεψε στη φυλακή ο Ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι (βίντεο)

Share on:

Στη φυλακή επέστρεψε μετά τη συμπληρωματική απολογία του ο υπό καθαίρεση ιερέας για την κατηγορία της «απόπειρας ανθρωποκτονίας, με ενδεχόμενο δόλο, κατά συρροή» που αφορά στην επίθεση με βιτριόλι σε βάρος επτά Μητροπολιτών τον περασμένο Ιούνιο στη Μονή Πετράκη.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε στην 24η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο αντικρούει την εις βάρος του κατηγορία.

Ο υπό καθαίρεση ιερέας κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία μετά τη μετατροπή της κατηγορίας από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια προχώρησε στην μετατροπή της κατηγορίας με βάση τις καταθέσεις των μητροπολιτών, αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης που έδειξε ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη απολογία του ο υπό καθαίρεση ιερέας είχε δηλώσει μετανιωμένος για την πράξη του.

Ο κατηγορούμενος έφθασε λίγο μετα τις 12 στο κτήριο 10 της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί μετά την προθεσμία, που ζήτησε και ελαβε την προηγούμενη Πέμπτη.

Ο προσωρινά κρατούμενος ιερέας έχει λάβει ήδη δυο φορές προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταθέσεις των μητροπολιτών αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποδεικνύει ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι, οδήγησαν την δικαστική λειτουργό στην απόφαση αναβάθμισης της κατηγορίας. Ωστόσο, ο συνήγορός, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, υποστηρίζει πως η κατηγορία δεν ευσταθεί λόγω και της μακρινής απόστασης από την οποία έριξε το βιτριόλι στα θύματα του.

Ο καθαιρεθείς ιερέας είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στις 29 Ιουνίου, ενώ είχε γίνει δεκτό το αίτημα του για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Σύμφωνα με το «κατηγορώ» της Δικαιοσύνης «στις 23 Ιουνίου του 2021 με πρόθεση προξένησες βαριά σωματική βλάβη σε εννέα άτομα, επτά μητροπολίτες, ένας αρχιμανδρίτης και ένας αστυφύλακας, ήτοι προξένησε σε αυτά κίνδυνο ζωής αποτέλεσμα το οποίο και επιδίωκες να επιφέρεις.

Εντός της Ιεράς Μονής Ασωμάτων – Πετράκη, περί ώρα 19:15 αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου, που συνεδρίαζε για την επικύρωση της απόφασης καθαίρεσης έβγαλες από την τσάντα που έφερες μαζί σου, δυο φιάλες με καυστικό υγρό και με πρόθεση εκτόξευσες το περιεχόμενο τους προς το πρόσωπο, τον τράχηλο και τα άνω άκρα των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου και του αστυφύλακα ο ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία μέτρων τάξης στον ως άνω χώρο. Με τις ως άνω πράξεις σου προκάλεσες κίνδυνο ζωής, αποτέλεσμα το οποίο επιδίωκες καθόσον το καυστικό υγρό εμφανίζει έντονη διαβρωτική των ιστών του ανθρωπίνου σώματος δράση, ενώ η εισπνοή των ατμών που προκαλεί η επαφή του υγρού στο ανθρώπινο σώμα ή σε άλλα αντικείμενα παρακαλεί σοβαρές βλάβες στο αναπνευστικό σύστημα».

Πηγή:cnn.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE