Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί | διαμαρτύρονται για την αξιολόγηση

Share on:

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν ενάντια στην αξιολόγηση αλλά και στο γεγονός πως η απεργία τους, από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, κρίθηκε παράνομη.

Στη διαδήλωση των εκπαιδευτικών συμμετέχουν επίσης φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι αλλά και γονείς με πανό και καπνογόνα.

Νωρίτερα οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο, όπου εκδικάζεται η νέα προσφυγή του Υπoυργείου Παιδείας για την σημερινή τους απεργία.

Λόγω συγκεντρώσεων των εκπαιδευτικών και των μαθητών – φοιτητών, κλειστές είναι για την ώρα η οδός Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Σίνα, η Σταδίου, και η Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκπαιδευτικοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. «Οχι στην αξιολόγηση» το κεντρικό αίτημά τους οι εκπαιδευτικοί βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονικης.

Παράλληλα διατυπώνουν τα αιτήματά τους για προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, ενίσχυση της χρηματοδότησης στην παιδεία, λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου, όπου νωρίτερα τα άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση. Θα κινηθεί μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκη, Πολυτεχνείου 26ης Οκτωβρίου. Θα πραγματοποιηθεί στάση στο Δικαστικό Μέγαρο και στη συνέχεια οι διαδηλωτές θα κινηθούν για το ΥΜΑΘ μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου, Εγνατία, Αντιγονιδών.

Οπως αναφέρει το thestival, aπεργία τιμής και αξιοπρέπειας για τον κλάδο τους χαρακτήρισε τη σημερινή απεργία των εκπαιδευτικών η πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Γιάννα Λαθήρα. «Η απεργία – αποχή και η απεργία των εργαζομένων είναι δικαίωμα που το κατακτήσαμε με αίμα. Δεν μπορεί με τις αντεργατικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη να χαρακτηρίζει παράνομη μια απεργία με δίκαια αιτήματα», τόνισε η κα Λαθήρα.

Πηγή:iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE