Το βράδυ η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. | Μεγάλος αναβρασμός στο κίνημα

Share on:


Αντίστροφη μέτρηση για τον Γιώργο Παπανδρέου που επιστρέφει από την Κωνσταντινούπολη και αναμένεται να γνωστοποιήσει και επισήμως τις προθέσεις του όσον αφορά τη διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Παπανδρέου έχει λάβει τις αποφάσεις του. Η έκπληξη θα είναι να ανακοινώσει ότι δεν θα κατέλθει στην κούρσα. Όμως, όσο και αν οι στενοί του συνεργάτες στις επαφές τους με τους δημοσιογράφους προσπαθούν να κρατήσουν κρυφά τα χαρτιά του  η κινητικότητα που υπάρχει στο «παπανδρεικό» στρατόπεδο δείχνει το προφανές.

Αυτό που ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε σε ορισμένους εκ των συνομιλητών του. Ότι θα είναι υποψήφιος. Οι απαιτούμενες υπογραφές μελών της κεντρικής επιτροπής έχουν συγκεντρωθεί, κατά πληροφορίες, είναι σχεδόν διπλάσιες του απαιτούμενου αριθμού. (45)

Ο κ. Παπανδρέου τις τελευταίες ημέρες έχει πραγματοποιήσει πλήθος επαφών με στελέχη από όλη την Ελλάδα. Συνομιλητές του, λένε, ότι στις επαφές αυτές συναντά ένα κλίμα ενθάρρυνσης και παρότρυνσης. Να αναλάβει πρωτοβουλίες, δηλαδή να είναι υποψήφιος, προκειμένου να οδηγήσει, με αφετηρία τις εκλογές στις 5 Δεκεμβρίου, την παράταξη σε μια πορεία αναγέννησης.

Βεβαίως, όλα αυτά προϋποθέτουν, πρώτον την επίσημη ανακοίνωση και δεύτερον την εκλογική νίκη στην εσωκομματική κάλπη. Το ένα είναι δεδομένο, το άλλο αβέβαιο. Η μάχη θα είναι σκληρή. Δεν είναι λίγοι όσοι βλέπουν τον κίνδυνο, κατά την προεκλογική περίοδο, να δημιουργηθεί κλίμα σφοδρής αντιπαράθεσης, που θα παραπέμψει στις μέρες του 2007. Τότε το ΠαΣοΚ είχε βγει βαθιά διχασμένο από την αναμέτρηση Παπανδρέου-Βενιζέλου και τα τραύματα αυτά δεν έκλεισαν. Άνοιξαν, ξανά το 2015 με την ίδρυση του ΚΙΔΗΣΟ, συνεχίστηκαν με την εκδίωξη Βενιζέλου το 2019 και πολλοί φοβούνται ότι ενδεχομένως να ξαναπαιχτεί το ίδιο έργο.

Αυτός είναι και ο μεγάλος προβληματισμός υποστηριχτών του πρώην πρωθυπουργού. Ουδείς από τους υποψηφίους, πλην του Βασίλη Κεγκέρογλου είναι διατεθειμένος να αποσυρθεί. Και ανεξάρτητα από το πόσοι τελικά θα μείνουν στην κούρσα, οι βασικοί αντίπαλοι του, οι Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζονται αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη. Ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να ανακοινώσει τις αποφάσεις του όσο πιο νωρίς γίνεται για να αρχίσει το παιχνίδι. Και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ήδη από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, του έδωσε ραντεβού στις κάλπες.

Πηγή:tanea.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE