Τεκτονικές δονήσεις στην Μεσόγειο! Κατεβαίνουν οι Ρώσοι με το δάχτυλο στην σκανδάλη ακόμη και για αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα

Share on:

 Οι Ρώσοι ενοχλούνται σφόδρα από την παρουσία των ΗΠΑ σε καίρια σημεία της ελληνικής επικράτειας.

“Μήνυμα” στις ΗΠΑ και στα σχέδια τους, πιθανόν και στην Ελλάδα (ειδικά στην Αλεξανδρούπολη με την οποία ελέγχονται ουσιαστικά τα Στενά του Βοσπόρου) αφορά ρωσικό δημοσίευμα περί άμεσης ετοιμότητας ρωσικού χτυπήματος του ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο από το συριακό έδαφος, αν και εφόσον απαιτηθεί.

“Σε περίπτωση απειλής, τα ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 είναι έτοιμα να χτυπήσουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο μέσα σε δύο ώρες.

Η πρόσφατη εμφάνιση ρωσικών βομβαρδιστικών μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3 στη Συρία επέτρεψε στον ρωσικό στρατό να εξασκήσει ψυχολογική επίδραση εναντίον των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο.

Όπως είναι γνωστό, για να επιτύχουν τους στόχους τους τα ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς, θα χρειαστούν μόνο περίπου δύο ώρες για να χτυπήσουν τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο Θάλασσα, ενώ τα ίδια τα χτυπήματα μπορούν να υλοποιηθούν ακόμη και από τον εναέριο χώρο του Ιράκ, ο οποίος θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο καταστροφής των δυνάμεων του εχθρού.

Προς το παρόν, η Βορειοατλαντική Συμμαχία προσπαθεί να αποδείξει στη Ρωσία την υπεροχή της στη Μεσόγειο, ωστόσο, όπως έδειξαν οι πρόσφατες επισκέψεις ρωσικών Tu-22M3 στη Συρία, σε περίπτωση σύγκρουσης, τα ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς, τα οποία δικαίως ονομάζονται “δολοφόνοι αεροπλανοφόρων”, μπορούν να επιτεθούν με επιτυχία στα πλοία του ΝΑΤΟ στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τον εκσυγχρονισμό της υποδομής της αεροπορικής βάσης Khmeimim στην Συρία, Τρία Tu-2025M22 μπορούν να ευρίσκονται σε μόνιμη βάση στο αεροδρόμιο αυτό, γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά τη ρωσική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Οι συναντήσεις Ρώσων και Αμερικανών έχουν ήδη ξεκινήσει στην Βαλτική και απλά θα συνεχιστούν και στην Μεσόγειο όπως όλα δείχνουν.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία έχει στείλει στην Ταρτούς πυραύλους “Calibr”, για να χρησιμοποιηθούν για τις ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις, και η κοινή στρατιωτική λογική μας υπαγορεύει ότι η Μόσχα ετοιμάζει νέα πυραυλικά πλήγματα κατά οργανωμένου εχθρού που σίγουρα δεν θα είναι μόνοι οι Τζιχαντσιτές, αλλά πιθανόν άλλη χώρα με επεκτατικές βλέψεις, παρά τις παραπλανητικές δηλώσεις Ρώσων ειδικών.

 

Είναι πολύ πιθανό ο πόλεμος στη Συρία, μισοξεχασμένος τους τελευταίους μήνες, να εκραγεί ξανά γεμίζοντας με ειδήσεις τις κύριες ιστοσελίδες των παγκόσμιων πρακτορείων ειδήσεων.

Επίσης για πρώτη φορά η Ρωσία έχει αποστείλει συνολικά πέντε υποβρύχια με πυραύλους Kalibr-PL στην Α.Μεσόγειο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία, στέλνει μηνύματα κάνοντας αισθητή την παρουσία της με στρατιωτικές δυνάμεις στην Μεσόγειο,  θέλοντας να δείξει τα δόντια της προς κάθε κατεύθυνση. 

 

Εκτός από τα δύο ρωσικά υποβρύχια Rostov-on-Don και Stary Oskol, που προηγουμένως βρίσκονταν στη βάση του ρωσικού ναυτικού στην Ταρτούς, τρία ακόμη υποβρύχια στάλθηκαν στη Συρία.

Πρόκειται για τα υποβρύχια “Volkhov”, “Krasnodar” και ” Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι”, εξοπλισμένα με πυραύλους Κρουζ Calibr.

Δεν πρόκειται λοιπόν για τυχαίες κινήσεις της Μόσχας, αλλά για οργανωμένο ρωσικό σχέδιο επανεμφάνισης των Ρώσων στην Μεσόγειο, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από Ιράκ και Συρία.

Πηγή:    https://www.enoplos.gr/


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE