Οικονόμου | Η Κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκεια της για τις κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Share on:

Τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της Γιάννη Οικονόμου για τις κινήσεις του αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρουο οποίος παρέστη του στην τελετή εγκαινίων του «Τουρκικού Κέντρου» στην Νέα Υόρκη, δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον κατοχικό ηγέτη της Κύπρου, Ερσίν Τατάρ.

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε αν υπάρχει ενόχλησηση στην Αθήνα για την πρωτοβουλία του κ. Ελπιδοφόρου.

«Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει δυσαρέσκεια για τις κινήσεις Ελπιδοφόρου. Κοιτάξτε μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπισκόπου» ήταν η λική απάντηση του κ. Οικονόμου.

Ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τον αρχιεπίσκοπο κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση και πως «προκύπτουν συνεχώς πράγματα».

Σε κάθε περιπτώση πάντως, πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ανέφεραν χτες ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Παρασκευή το Ground Zero στη Νέα Υόρκη, το σημείο όπου έλαβαν χώρα πριν από 20 χρόνια οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρο θα τον ξεναγήσει στην νεόδμητη εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Η πρώτη επίσημη έκφραση της δυσφορίας για το «παρών» του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην τουρκική εκδήλωση στην 1η Λεωφόρο, ήρθε από την κυπριακή πλευρά, καθώς ο Νίκος Αναστασιάδης ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση. Επισήμως η συγκεκριμένη αλλαγή σύμφωνα με τα ίδια μέσα αποδόθηκε στο βεβαρημένο πρόγραμμα του Προέδρου της Κύπρου.

Πηγή:cnn.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE