Βαρουφάκης | Δεν θέλω να ξαναδώ Πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Share on:

Το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα για τη δυνατότητα που θα του δώσει η απλή αναλογική να συγκροτήσει προοδευτική διακυβέρνηση, κλείνοντας τον δρόμο στον Κυριάκο Μητσοτάκη να οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές με το δικό του εκλογικό σύστημα προκειμένου να κερδίσει την αυτοδυναμία, δέχεται πολλαπλά χτυπήματα.

Ο ένας μετά τον άλλον οι υποψήφιοι αρχηγοί για το ΚΙΝΑΛ απορρίπτουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα προοδευτικό αλλά βαθειά συντηρητικό. Ο κ. Λοβέρδος βάζει σε κάθε ομιλία του ταφόπλακα στο σενάριο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαγορευτικό διατυπώθηκε και από τον Γιώργο Παπανδρέου στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Τσίπρας δέχθηκε ένα ακόμα ηχηρό “όχι” από τον πρώην υπουργό του και asset, όπως τον αποκαλούσε Γιάννη Βαρουφάκη. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, μιλώντας στο Action 24, ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να δει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα στη θεση του πρωθυπουργού.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον πιάνουν στη Βουλή και τον ρωτούν αν θα τους βοηθήσει να ξαναπάρουν την εξουσία. Εκείνος, όμως, τους δίνει μια αφοπλιστική απάντηση. “Αν ήθελα ξανά τον Τσίπρα πρωθυπουργό, δεν θα έφευγα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δημιουργήσαμε το ΜέΡΑ 25 ακριβώς γιατί δεν θέλουμε να ξανάρθει στην εξουσία” είναι η σταθερή απάντηση που δίνει σε κάθε νύξη που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι αν θέλει συγκυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, να την κάνει με τη Νέα Δημοκρατία: “Δεν βλέπω τα δυο κόμματα να έχουν μεγάλες διάφορες. Νομίζω άνετα θα μπορούσαν να συνεργαστούν, αφού οι περισσότερες πολιτικές τους επιλογές συμπίπτουν”

Ο κ. Βαρουφάκης είχε απευθυνθεί στον κ. Τσίπρα με άρθρο του πριν λίγες ημέρες υπό την μορφή γράμματος, γράφοντας: “Αγαπητέ Αλέξη, αυτό το γράμμα μου σε σένα δεν αφορά ούτε το παρελθόν ούτε την Ιστορία. Αναφέρεται στο μέλλον αυτής της χώρας και εξηγεί γιατί αποκλείεται η οποιαδήποτε προοδευτική συμμαχία με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ”.

Το κατηγορηματικό “όχι” του Γιάνη Βαρουφάκη στο σενάριο της προοδευτικής διακυβέρνησης

προκαλεί ένα επιπλέον πρόβλημα στον Αλέξη Τσίπρα, αφού το ΜέΡΑ 25 παραμένει στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί ένα σταθερό ποσοστό στις δημοσκοπήσεις που του εξασφαλίζει την είσοδο στη Βουλή.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στη λεγόμενη καθαρά αριστερή πτέρυγα του κόμματος, όπως ο Νίκος Φίλης, επανειλημμένα έχουν ζητήσει συνεργασία με τον κύριο Βαρουφάκη.

Πηγή :thetoc 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE