Ελλάδα: Ο Ζακυνθινός Νίκος Βόσσος και η παρτενέρ του από την Θεσσαλονίκη Άννα Θωίδου διαπρέπουν μέσω της τέχνης του χορού (Βίντεο)

Share on:

 O Νίκος και η Άννα είναι δύο καλλιτέχνες με κοινό παρονομαστή την αγάπη και το πάθος για την έκφραση των σκέψεων και των συναισθημάτων τους μέσω της τέχνης του χορού. Μέσω της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας είναι η χρήση βασικών τεχνικών κλασικού και συγχρόνου χορού, αλλά και ο πειραματισμός και η προσαρμογή τεχνικών από διάφορα άλλα είδη χορού στην κίνηση τους.

Στόχος τους είναι ένα εναλλακτικό, μη φορμαλιστικό αποτέλεσμα, που μπορεί να αγκαλιάσει και να ενσωματώσει όλες τις μορφές και τα είδη της τέχνης του χορού.

Μέσω αυτής τους της ανάγκης οδηγήθηκαν στη δημιουργία του ακόλουθου video dance όπου ενσωματώνει όλους τους στόχους και τις κινητικές τους αναζητήσεις:

Αυτή η πρώτη τους προσπάθεια αγκαλιάστηκε και αναδείχτηκε πολύ όμορφα από την Ελένη Χρυσομάλλη όπου ανέλαβε με σεβασμό και μεράκι την επιμέλεια της βιντεοσκόπησης και του μοντάζ.

Η An Decabooter έδωσε χρώμα και χαρακτήρα με την επιμέλεια των κοστουμιών.

Τέλος το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς την επιμέλεια του μακιγιάζ και των μαλλιών από τους Λουκία Καρατζίδου και Χάρη Μπαλταδούρο.

Νίκος Βόσσος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο και υπήρξε ένας από τους 10 άνδρες επιτυχόντες του έτους του στις εισαγωγικές εξετάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, και είναι κάτοχος κρατικού πτυχίου χορευτή χοροδιδασκάλου από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή της Ανδρομάχης Καφαντάρη.

Παράλληλα είναι απόφοιτος του τμήματος φιλολογίας της φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων. Έχει συνεργαστεί με την ομάδα Κλασικού Xορού Βορείου Ελλάδος – Greek Northen Ballet αλλά και την πειραματική ομάδα χορού Judith Neil.

Η ανάγκη του για εξέλιξη αλλά και η αγάπη του για τα παιδιά τον οδήγησαν στην ενασχόληση του με το παιδικό χοροθέατρο και την ομάδα χοροθεάτρου Via Contact.

Η συνεργασία του με την Μαριάννα Τόλη στο παιδικό musical «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» αποτέλεσε μια ακόμη πολύ σημαντική στιγμή στην εξέλιξη της επαγγελματικής του πορείας.

Η Άννα Θωίδου αποφοίτησε από την επαγγελματική σχολή χορού της Ανδρομάχης Καφαντάρη το 2014. Ξεκίνησε να συμμετέχει σε παραστάσεις με την όπερα Θεσσαλονίκης από την ηλικία των 10 ετών. ‘Εχει υπάρξει μέλος της ομάδας χορού Κιναίσθηση και έχει συμμετάσχει σε παιδικές παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη.

Το 2018 πήρε την πιστοποίηση ειδίκευσης της Danceability ως καθηγήτρια χορού σε άτομα με κινητικές παθήσεις. Από το 2015 συμμετέχει ως ενεργό μέλος των μουσικών συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο φεστιβάλ της Μονής Πάου .

Πηγή: https://zantetimes.gr/


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE