Παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης ο Γιώργος Πηλίδης

Share on:

Διπλή χαρά, απερίγραπτα συναισθήματα και η Ελλάδα στην κορυφή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Πάλης U23. Ο Γιώργος Πιλίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βελιγράδι στην κατηγορία των 65κ. προκαλώντας ρίγη συγκίνησης με την τιτάνια προσπάθειά του.

Η Ελληνική Πάλη γιορτάζει διπλά σήμερα καθώς ο «γίγαντας» Αμαζάτ Χοσόνοφ προκρίθηκε στον τελικό των 125κ. εξασφαλίζοντας ακόμα ένα ελληνικό μετάλλιο και αύριο θα διεκδικήσει το χρυσό.

Ο Πιλίδης αντιμετώπισε στον τελικό τον Αμπντουρακχμανοφ και επικράτησε με 4-3. Για τρίτη φορά στη διοργάνωση ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα. Παρά το γεγονός ότι ήταν πίσω στο σκορ δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος πήρε δύο σημεία και ταυτόχρονα την πολυπόθητη νίκη που τον ανέβασε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε για χάρη του «χρυσού» παιδιού της ελληνικής Πάλης, το οποίο για πρώτη φορά στην καριέρα του κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είχε ανέβει πολλές φορές στο βάθρο, αλλά από τη συλλογή του έλειπε το χρυσό.

Πηγή :newsit. gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE