Παπαευαγγέλου | Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά

Share on:

 

«Και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν και να μεταδώσουν τη λοίμωξη», τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής (11/11) ενημέρωσης για τον νέο κορονοϊό.

«Είναι λοιπόν κρίσιμο όλοι μας, εμβολιασμένοι και μη, αναγνωρίζοντας το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα, αλλά και τη μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα, να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας όταν είμαστε σε ένα περιβάλλον όπου εκτιθέμεθα στον ιό», προσέθεσε.

«Το 94% των εμβολιασμένων που χρειάστηκε να μπουν σε ΜΕΘ και το 98% αυτών που έχασαν τη ζωή τους, είχα σοβαρό υποκείμενο νόσημα που δυνητικά μείωσε και την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού», τόνισε η καθηγήτρια.

«Η θνητότητα στους πλήρως εμβολιασμένους ηλικίας κάτω των 80 ετών, είναι μόλις 0,4%», συνέχισε η Δρ. Παπαευαγγέλου.

«Το ΕΣΥ πιέζεται παρά πολύ αυτήν τη στιγμή. Αυτό για τα τμήματα COVID σημαίνει έως και πενταπλάσια εργασία για γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται σε αυτά», υπογράμμισε.

Παράλληλα, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου επισήμανε πως βρισκόμαστε μέσα στο τέταρτο κύμα της πανδημίας με μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια.

Τα ενεργά κρούσματα φτάνουν πλέον τα 47.000 και καταγράφεται αύξηση 50% των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα. Η πληρότητα, όπως είπε, στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης φτάνει στο 97% και το ΕΣΥ θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.

Όπως είπε η κυρία Παπαευαγγέλου αύξηση καταγράφεται τελευταία και στις ηλικίες άνω των 60 ετών και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων θα βοηθήσει ώστε να δούμε μείωση των κρουσμάτων στο άμεσο μέλλον.

Εφόσον όλοι, και ιδιαίτερα οι ανεμβολίαστοι, τροποποιήσουμε τη συμπεριφορά μας, αναμένουμε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες μπορούμε να δούμε μείωση των κρουσμάτων, κατέληξε.

Παράλληλα, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, παρέθεσε στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας που καταδεικνύουν την κακή πορεία που έχει πάρει η επιδημία στην Ελλάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πηγή:ieidiseis.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE