Σκηνικό χάους στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Βρετανίας | Άγριοι τσακωμοί για λίγα λίτρα βενζίνης

Share on:

Σκηνές φαρ ουέστ έξω από πρατήρια καυσίμων στη Βρετανία, καθώς συνεχίζεται η κρίση επάρκειας πετρελαίου στη χώρα εξαιτίας του Brexit, αλλά και της πανδημίας.

Η βρετανική Daily Mail φιλοξενεί στο πρώτο της δημοσίευμα, εικόνες αυτοκινήτων ακινητοποιημένων έξω από πρατήρια καυσίμων, αναμένοντας να ανεφοδιαστούν. Σε πολλές περιπτώσεις θερμόαιμοι πολίτες ήρθαν στα χέρια, «έπαιξαν» μπουνιές, έβγαλαν ακόμη και μαχαίρι.

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό πως η έλλειψη οδηγών προκειμένου να εφοδιάσουν τα πρατήρια καυσίμων, αλλά και η πανδημία οδήγησαν σε μια φρενίτιδα στη Βρετανία με τα φαινόμενα εκατοντάδων αυτοκινήτων που αναμένουν ώρες στην ουρά να γίνονται καθημερινό φαινόμενο.

Οι εταιρείες πώλησης καυσίμων επέβαλαν μάλιστα πλαφόν στον ανεφοδιασμό των οχημάτων, στις 30 βρετανικές λίρες ανά αυτοκίνητο προκειμένου να μπορέσουν να ανεφοδιαστούν περισσότεροι πολίτες.

Οι έμποροι πετρελαίου στη Βρετανία αναφέρουν σήμερα πως η πιεστική ζήτηση για καύσιμα έχει αποσυμφορηθεί, ωστόσο παραμένουν τα προβλήματα στις αντλίες, σύμφωνα με την Guardian.

Η ομοσπονδία εμπόρων καυσίμων σημειώνει συγκεκριμένα δια του επικεφαλής της Μπράιαν Μπάντερσον: «Παραμένει η ζήτηση πάνω από τα συνηθισμένα και σαν αποτέλεσμα πολλά μέλη μας έχουν βενζινάδικα χωρίς καύσιμα. Μεγάλες εταιρείες αναφέρουν πως περίπου το 50% των πρατηρίων τους έχουν κλείσει. Υπάρχει ακόμη πρόβλημα εκεί έξω».

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς αναφέρει από την πλευρά του σύμφωνα με τον Guardian πως παρατηρούνται σημάδια πως η κρίση επάρκειας καυσίμων στη Βρετανία αποκλιμακώνεται, ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην προμηθεύονται καύσιμα σε πλαστικά μπουκάλια.

«Όπως σημείωσαν και άνθρωποι του κλάδου χθες, όσο πιο σύντομα επιστρέψουμε στις παλιές μας αγοραστικές συνήθειες, τόσο πιο σύντομα η κατάσταση θα επανέλθει σε μια κανονικότητα» είπε ο Βρετανός υπουργός.

Ο ίδιος σημείωσε πως παρότι αυτή η τάση σταθεροποίησης δεν θα αντικατοπτριστεί άμεσα στις ατελείωτες ουρές έξω από τα πρατήρια καυσίμων, σίγουρα σημαίνει πως λιγότερα από αυτά θα είναι κλειστά τις επόμενες ημέρες.

Παρά το γεγονός πως φωνές μέσα από το κόμμα των Συντηρητικών θέλουν η κυβέρνηση να βγάλει στο δρόμο οδηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ο Σάαπς δεν αναφέρθηκε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πηγή:iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE