Το Νοέμβριο η επιδότηση θέρμανσης

Share on:

Νωρίτερα από το αναμενόμενο άναψαν τα καλοριφέρ και τα ελληνικά νοικοκυριά χρειάζονται ταχύτερα τις προκαταβολές. Στην κυβέρνηση ετοιμάζουν να εκδώσουν μέσα στον Οκτώβριο την υπουργική απόφαση με τα νέα κριτήρια, ώστε αρχές Νοεμβρίου να είναι έτοιμη η πλατφόρμα MyΘέρμανση και να ξεκινήσουν οι αιτήσεις επιδότησης.

Προσπάθεια καταβάλλεται να δοθούν προκαταβολές για όσους αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης από τον Νοέμβριο ήδη, πριν εξαντληθούν δηλαδή και τα αποθέματα που έχουν μείνει από πέρυσι στους καυστήρες.

Ωστόσο φέτος διπλασιάστηκε το κονδύλι και οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι διπλάσιοι από τους 707.000 που επιδοτήθηκαν πέρυσι. Για να διαχειριστεί την κατάσταση, αλλά και για να είναι βέβαιον ότι οι κρατικές ενισχύσεις θα καταλήξουν σε θέρμανση και όχι σε άλλους σκοπούς, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να προπληρώσει πρώτα τους δικαιούχους εκείνους, που είχαν λάβει και πέρυσι επίδομα θέρμανσης. Και τούτο επειδή διαπιστωμένα και μετά από διασταυρώσεις, ταυτοποιήθηκαν απολογιστικά ως καταναλωτές (πετρελαίου, αερίου, πέλετ κλπ) με βάση δηλώσεις διαχειριστών, τιμολόγια αγορών, λογαριασμούς φυσικού αερίου κλπ.

Με τα νέα διευρυμένα κριτήρια, αλλάζουν άρδην όλα όσα ίσχυαν για τους δικαιούχους. Εκτός όμως από τον «κόφτη» τεκμηρίων πολυτελούς διαβίωσης. Το οποίο όμως πρακτικά σημαίνει ότι όποιος έχει ένα αυτοκίνητο άνω των 1928 κυβικών αποκλείεται αυτομάτως από το επίδομα!

Πηγή :protothema. gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE