Ο πιο όμορφος «συγχωριανός» (Βίντεο)

Share on:

 Ο Θεσσαλονικιός πελαργός “Περικλής” που έγινε μόνιμος κάτοικος Κερκίνης Σερρών – Μπαίνει με άνεση στα μαγαζιά (video)

Σύμφωνα με το infonews24.gr, κυκλοφορεί κανονικά στους δρόμους του χωριού, «επισκέπτεται» και μπαίνει με άνεση στα μαγαζιά, ενώ έχει «κλέψει» τις καρδιές ανεξαρτήτως όλων των κατοίκων. Είναι τόσο εξοικειωμένος με τον κόσμο, που όχι μόνο δεν αντιδρά, αλλά προσεγγίζει, κάθεται και απολαμβάνει τα χάδια των ανθρώπων, που με τη σειρά τους προσπαθούν να κάνουν πιο εύκολη τη διαμονή του.

Τον φροντίζουν και τον ταΐζουν και φυσικά τον φωνάζουν με το όνομά του, σαν να είναι πραγματικός συγχωριανός τους. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους του είδους του, που μεταναστεύουν, ο «Περικλής» θα ξεχειμωνιάσει, όπως φαίνεται, στο χωριό.

Δεν είναι ένας συνηθισμένος πελαργός. Η ιστορία του «Περικλή» είναι περίπλοκη. Ο μικρός πελαργός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, κυκλοφορούσε στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου τον τάιζαν οι διερχόμενοι πολίτες.

Στη συνέχεια, το Κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων «Δράση για την Άγρια Ζωή» περιέθαλψε το πτηνό, έγινε η δακτυλίωσή του και αφέθηκε σε περιοχή της Απολλωνίας, ωστόσο λίγες ημέρες μετά επέστρεψε και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Το Κέντρο επικοινώνησε με τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης. Αποφασίστηκε να απελευθερωθεί στον υγροβιότοπο της Κερκίνης, αρκετά μακριά από την Θεσσαλονίκη και έκτοτε βρίσκεται εκεί.

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή: https://www.thestival.gr/


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE