Ο Κύβος ερρίφθη | ο Γιώργος Παπανδρέου υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ.

Share on:

“Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή” επισημαίνει στη δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφέροντας τους λόγους που τον έκαναν να αποφασίσει να διεκδικήσει την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο έβδομος υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής μαζί με τους Νίκο Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδο, Βασίλη Κεγκέρογλου, Παύλο Χρηστίδη, Παύλο Γερουλάνο και Χάρη Καστανίδη, ωστόσο δεν είναι γνωστό αν θα επιμείνουν όλοι στην υποψηφιότητά τους. 

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και την ενημέρωσε για την απόφαση του να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Η Φώφη Γεννηματά του ευχήθηκε καλη επιτυχία όπως και σε ολους τους υποψήφιους.

Η δήλωση Παπανδρέου:

Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή.

 Για τους πολίτες και τη χώρα.

 Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη.

 Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

 Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος.

 Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή.

 Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων.

Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης.

Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες,

να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.

Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή.

Με την είσοδο του κ. Παπανδρέου στην κούρσα οι υποψήφιοι ανέρχονται πλέον σε επτά. Ωστόσο, θεωρείται πιθανό ο Βασίλης Κεγκέρογλου να αποσυρθεί, παρότι, όπως γνωστοποίησε, έχει ήδη καταθέσει τις απαιτούμενες υπογραφές.

Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένο ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι (Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Καστανίδης, Γερουλάνος και Χρηστίδης) δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Έχουν ήδη εξασφαλιστεί οι ψήφοι περίπου 80 μελών της Κεντρικής Επιτροπής (ποσοστό άνω του 27%, σχεδόν διπλάσιο από το απαιτούμενο ελάχιστο του 15% που ισοδυναμεί με 43 στελέχη του οργάνου). 

Το μόνο που απομένει είναι διακίνηση του mail με τις ηλεκτρονικές υπογραφές των υποστηρικτών του, κάτι που μπορεί να γίνει ακόμη και την Πέμπτη το πρωί, καθώς στις 18:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας λήγει η σχετική προθεσμία

‘Εχει γίνει προεργασία να εκδοθεί κείμενο αυτοδιοικητικών, συνδικαλιστικών και άλλων στελεχών υπέρ του Γ. Παπανδρέου, το οποίο πιθανότατα θα δημοσιοποιηθεί μετά την ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού.

Πηγή: ΕΡΤ – kathimerini.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE