Γρίβας | Ιδανική στιγμή για την Ελλάδα να καταγγείλει την Συμφωνία των Πρεσπών (βίντεο)

Share on:

 

Ιδανική στιγμή να καταγγείλει η Ελληνική Κυβέρνηση τη Συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτήρισε ο Καθηγητής Γεωπολιτικής Στρατηγικής Κωνσταντίνος Γρίβας, την δεδομένη στιγμή που τα Σκόπια διανύουν εσωτερική κρίση, σε συνέντευξη του στην Value News και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ 

Είναι γεγονός αναντίρρητο ότι η περιβόητη Συμφωνία των Πρεσπών, πέρα από τα άλλα προβλήματα δημιούργησε μια εκρηκτική κατάσταση και μέσα στα Σκόπια. Ουσιαστικά πριμοδότησε τον Εθνικισμό των Σκοπίων οπότε φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε μια μετά των Πρεσπών – Εποχή που είναι σχεδόν αναπόφευκτο ότι το Εθνικιστικό κόμμα αργά ή γρήγορα θα την εξουσία. Αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσει την περιβόητη συμφωνία των Πρεσπών ως εφαλτήριο για να “Μακεδονοποιήσει” πλήρως την Γεωπολιτική ταυτότητα της περιοχής. οπότε βρισκόμαστε ενώπιων μιας πολύ αρνητικής εξέλιξης.

Βγαίνουν αληθινοί όλοι οι φόβοι ότι αυτή η συμφωνία είναι ένα ενδιάμεσο βήμα για να φύγει το Βόρεια και να μείνει σκέτο το Μακεδονία. Η Ελλάδα έστω και την ύστατη στιγμή πρέπει να πάρει και τα μέτρα της. 

Είναι ιδανική στιγμή για την Κυβέρνηση να καταγγείλει την Συμφωνία, δεδομένου ότι παραβιάζεται συστηματικά πλέον από πολλούς μέσα στα Σκόπια και από κρατικές οντότητες. Δεν επιβεβαιώθηκαν οι Γεωπολιτικές στοχεύσεις, δηλαδή να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, διότι αντέδρασε η Βουλγαρία ή να γίνει μια γενικότερη εξομάλυνση των εντάσεων στην περιοχή

ΠΟΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Το φυσιολογικό όνομα αυτής της Χώρας είναι Κεντροβαλκανική Δημοκρατία. Εάν ήθελαν ένα ουδέτερο Γεωγραφικό όνομα. Αυτό δεν είναι κάτι καινοφανές. Στην πραγματικότητα, σε όποιες χώρες στον πλανήτη υπάρχουν περισσότερες από μια Εθνότητες, ο όρος Κεντροβαλκανική Δημοκρατία θα ήταν σωτήριος και δεν θα επηρέαζε τον αυτοπροσδιορισμό των αυτοκληθέντων “Μακεδόνων”.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE