Συντροφικά μαχαιρώματα στο ΚΙΝ. ΑΛ. | Τι θα κάνει ο Παπανδρέου, τι ζητά ο Βενιζέλος

Share on:

Η αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά για λόγους υγείας από την κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έφερε τρεις νέες υποψηφιότητες, γεγονός που έχει πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος και συντροφικά “μαχαιρώματα” αλλά και σενάρια περί επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο μεγάλος αριθμός των υποψηφίων που έφτασε τους έξι, δείχνει να “φουντώνει” το κλίμα εσωστρέφειας που επικρατεί στην Χαριλάου Τρικούπη, άλλοι μιλούν για επιχείρηση ευτελισμού της διαδικασίας, ενώ ορισμένοι φοβούνται τη διάσπαση. Αξίζει να σημειωθεί πως στην αντίστοιχη εκλογική διαδικασία του 2017 οι υποψήφιοι είχαν φτάσει τους εννιά.

Ο μοναδικός που θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ για δεύτερη συνεχή φορά είναι ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Παράλληλα όμως επιβεβαιώνεται ο σημαντικός ρόλος της Φώφης Γεννηματά η οποία κρατούσε όλο αυτό το διάστημα τις ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματος.

Η παράταση που δόθηκε μέχρι τις 21 Οκτωβρίου προκειμένου οι νέοι υποψήφιοι να μπορέσουν να μαζέψουν τις απαιτούμενες υπογραφές, δίνει το χρονικό περιθώριο και σε άλλα πρόσωπα που επιθυμούν να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος. Τα τελευταία 24ωρα ακούγεται όλο και πιο έντονα το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει ανοίξει μέχρι στιγμής τα χαρτιά του. Πάντως στενοί του συνεργάτες όταν ρωτήθηκαν για τα σενάρια περί υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου απαντούσαν “θα δούμε” αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Στελέχη που συνομιλούν με τον πρώην πρωθυπουργό εκτιμούν πως είναι η στιγμή για να κάνει την ολική επαναφορά. Ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται να σταθμίζει τα δεδομένα, να έχει συζητήσεις με στελέχη του ΚΙΝΑΛ ενώ επισκέφθηκε στο νοσοκομείο και την Φώφη Γεννηματά. Άλλωστε επί προεδρίας της επέστρεψε στα κοινοβουλευτικά έδρα, αφού πρώτα είχε αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ ιδρύοντας το ΚΙΔΗΣΟ με το οποίο δεν κατάφερε να μπει στη βουλή. Τα επόμενα 24ωρα ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να λάβει τις τελικές του αποφάσεις έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον συνολικό αριθμό των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος.

Το τελευταίο διάστημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πυκνώσει τις παρεμβάσεις του για θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα πυροδοτώντας σενάρια περί επιστροφής του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο “Βήμα της Κυριακής” είχε τονίσει πως “το κομματικό σύστημα είναι στενότερο από την κοινωνία και τα προβλήματα”. Ο ίδιος σημειώνει πως δεν ασχολείται με τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΚΙΝΑΛ, αλλά με την “μεταπολιτική” χωρίς να υπάρχει καμία πολιτική σκοπιμότητα. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η αντίδραση του σε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου και αν θελήσει τότε να στηρίξει κάποιον διεκδικητή για την ηγεσία του κόμματος.

Πηγή :thetoc. gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE