Συναγερμός στην επιστημονική κοινότητα λόγω έξαρσης του κορωνοϊού | Τι αλλάζει στη νυχτερινή διασκέδαση

Share on:

Μετά από πολύ καιρό, κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση την Τετάρτη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθώς στο «τραπέζι» των συζητήσεων αναμένεται να κατατεθούν προτάσεις για νέα μέτρα σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχία για περαιτέρω κλιμάκωση του επιδημικού κύματος και προτείνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, τη λήψη άμεσων μέτρων που θα αποτελέσουν ανάχωμα στην πορεία εξάπλωσης του ιού.

Οι εισηγήσεις των επιστημόνων θα έχουν να κάνουν με χρήση της μάσκας παντού σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές, αυξημένο τέστινγκ και έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά την είσοδο σε εσωτερικούς χώρους, περαιτέρω περιορισμούς σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ, καθώς και άλλους χώρους συνάθροισης του κοινού. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται να επιτρέπονται μόνο καθήμενοι στους χώρους εστίασης και διασκέδασης ή ακόμη και να απαγορευτεί για ακόμα μία φορά η μουσική.

Παράλληλα, οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να εισηγηθούν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές που θα πρέπει να έχουν οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης, σχετικά με το στέγαστρο και τα προστατευτικά πλαϊνά που χρησιμοποιούνται για το κρύο, τα οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο ύψος, ειδάλλως θα θεωρούνται κλειστοί χώροι.

Σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, οι ειδικοί αναμένεται να προτείνουν αυξημένο έλεγχο, με τη διενέργεια rapid test τρεις φορές την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση. Ενώ δεν αποκλείεται να τεθούν και μέτρα περαιτέρω περιορισμών ειδικά στις επιβαρυμένες περιοχές, καθώς στη Βόρεια Ελλάδα η πληρότητα στις ΜΕΘ έχει ξεπεράσει το 95%. Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνουν στο iefimerida.gr μέλη της επιτροπής, είναι επιτακτική η ανάγκη για ευλαβική τήρηση των υφιστάμενων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ώστε να ανακοπεί για ακόμη μία φορά η πορεία του ιού.

Πηγή :iefimerida.gr 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE