Μονοκλωνικά αντισώματα στους Έλληνες που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, στη Βενετία

Share on:

Είκοσι τρεις Έλληνες τουρίστες που έφτασαν με πούλμαν έξω από την Βενετία, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Η διάγνωση έγινε στο Μέστρε, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την Γαληνοτάτη, όπου υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό τεστ.

Τα 8 κρούσματα απομονώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε ξενοδοχείο Covid-19, 16 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στο Νοάλε και 2 στο πνευμονολογικό στο Ντόλο.

Μέσα σε τέσσερις ώρες, η αρμόδια υγειονομική αρχή Ulss 3 της Βενετίας κατάφερε να εντοπίσει και να απομονώσει τα κρούσματα, ενώ οι γιατροί της Usca παρακολουθούν την κατάσταση των τεσσάρων τουριστών που παρουσίασαν συμπτώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε όσους μπορούν να λάβουν την σχετική θεραπεία, θα χορηγηθούν μονοκλωνικά αντισώματα, όπως συνηθίζεται τελευταία, στην περιφέρεια Βένετο.

Ήταν μια μεγάλη ομαδική προσπάθεια. Αναλάβαμε δράση σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα: ιχνηλάτηση, επιδημιολογική εκτίμηση, διάγνωση, απομόνωση και εξακρίβωση αν προκύπτουν μεταλλάξεις του κορωνοϊού», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας υγειονομικής περίθαλψης, Εντγκάρντο Κοντάτο.  

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα το λεωφορείο με τους Έλληνες τουρίστες είχε αναχωρήσει στις 17:00 το απόγευμα από την πλατεία «Piazzale Giustiniani» με προορισμό το Βενέτο, όταν οι επιβάτες ανησύχησαν λόγω συμπτωμάτων που εμφάνιζαν δυο εξ αυτών. Το πούλμαν σταμάτησε σε φαρμακείο στο Μέστρε και υποβλήθηκαν σε rapid test, όπου διαπιστώθηκε ότι 18 ήταν θετικοί στην Covid-19. Ειδοποιήθηκε υγειονομικό προσωπικό (δύο νοσηλευτές, δύο γιατροί και δύο διοικητές) στο σημείο, ενώ ζητήθηκε από τους τουρίστες να παραμείνουν μέσα στο λεωφορείο.

Εξηγήθηκε στα αγγλικά από το προσωπικό της Ulss ότι όλοι θα υποβληθούν σε μοριακό τεστ και ότι θα έπρεπε να συμπληρώσουν ένα μητρώο με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και εντοπίστηκαν θετικοί ακόμα 5, με το σύνολο των κρουσμάτων να αυξάνεται σε 23. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επαλήθευσή για το πόσοι έχουν εμβολιαστεί με τις δυο δόσεις και αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνεται πως οι 24 τουρίστες είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19, ενώ και οι 26 είχαν «πράσινο» πιστοποιητικό.

Πηγή :protothema 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE