Επίθεση από 50 άτομα δέχθηκε δημοσιογράφος στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Share on:

«Υπάρχουν κάποια κείμενα που είναι δύσκολο να γραφτούν. Παρότι όταν δουλεύεις ως ρεπόρτερ σε ειδησεογραφικό σάιτ το χέρι σου λύνεται στο να γράφεις εύκολα και γρήγορα, όταν το θέμα αφορά επίθεση προς εσένα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό, σοβαρό τραυματισμό ή θανάσιμο τραυματισμό, εκεί νιώθεις έναν κόμπο».

Έτσι ξεκινάει το άρθρο της η Ελίνα Τουκουσμπαλίδου, δημοσιογράφος στο ThessToday.gr, που δέχτηκε φασιστική επίθεση την ώρα που προσπαθούσε να καλύψει τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Ευόσμου. Μόνη απέναντι σε 50 άτομα που την κυνηγούσαν και την έβριζαν, η δημοσιογράφος έζησε από πρώτο χέρι το δηλητήριο του φασισμού που απεχθάνεται την ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης.

Το πρωί της 30ης Σεπτεμβρίου κλήθηκα να καλύψω με ρεπορτάζ την κατάσταση στο 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, αφού είχε προηγηθεί ένα διήμερο σοβαρών επεισοδίων στο 1ο-2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Όσο ήμουν στο ταξί καθοδόν για το σχολείο, με την αγωνία να προλάβω κάτι, καθώς η ένταση είχε ήδη σημειωθεί, άκουγα από έναν συνάδελφο στο ραδιόφωνο πως η αστυνομία είχε αποχωρήσει από το σημείο. Πληροφορία που κράτησα αλλά δεν περίμενα πως θα αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντική.

Στις 12.10 έφτασα όσο πιο κοντά γινόταν στο ΕΠΑΛ, αφού ο δρόμος ήταν κλειστός, και ανέβηκα την ανηφόρα της Σμύρνης μέχρι να φτάσω στο σχολείο. Το σημείο ήταν άδειο από αστυνομικούς και δημοσιογράφους. Ήμουν μόνη, με εξαίρεση έναν συνάδελφο που χαιρέτησα λίγο πιο πέρα. Περνούσα ανάμεσα από μαθητές που βρίσκονταν διάσπαρτα πάνω στο δρόμο και όταν έφτασα στο σημείο τράβηξα τρεις φωτογραφίες. Οι δύο φωτογραφίες απεικόνιζαν τον δρόμο και η μία κάποιους μαθητές από μακριά (όπου τα πρόσωπα αργότερα θα καλύπτονταν με μωσαϊκό). Το «κλικ» αυτό με το κινητό ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει ένα κύμα οργής και μίσους καταπάνω μου, που όμοιό του δεν έχω ζήσει ξανά.

Παιδιά με κουκούλες, μπαλακλάβες, κράνη και μάσκες ξεκίνησαν να με προπηλακίζουν, να φωνάζουν «τι τράβηξες π@@@@να», «η κα@@@λα έβγαλε βίντεο» και αφού γύρισα και τους απάντησα πως δεν έχω βγάλει βίντεο, ξεκίνησα να κατεβαίνω για να βρω ένα πιο ασφαλές μέρος. Όσο κατέβαινα οι ύβρεις κλιμακώνονταν, τα άτομα που ήταν έξω απ΄το σχολείο με ακολουθούσαν και όσο με πλησίαζαν συσπείρωναν κι άλλους για να έρθουν προς το μέρος μου. Εγώ άνοιγα το βήμα μου και πλέον περπατούσα τρομαγμένη ανάμεσά τους. «Γύρνα να δούμε τη φατσούλα σου», φώναξε ένα παιδί και ήξερα ότι με τραβούσαν βίντεο. Κάποια στιγμή ένας με έπιασε από το μπράτσο και με γύρισε προς τη μεριά των παιδιών. Είδα σε απόσταση αναπνοής ένα κινητό να με βιντεοσκοπεί. Είχα στοχοποιηθεί πλήρως.

Περπατάω όλο και πιο γρήγορα με τον χρόνο να μοιάζει να κυλά εκείνη τη στιγμή απελπιστικά αργά. Και ξαφνικά ενώ νιώθω πως έχω κάπως απομακρυνθεί, σκάει δίπλα μου στον δρόμο ένα γυάλινο μπουκάλι. Και μια πέτρα. Γυρνάω και βλέπω έναν μαύρο όχλο να τρέχει καταπάνω μου. Τρέχω με όλη μου τη δύναμη για να βρω τον συνάδελφο που είχα χαιρετήσει πριν λίγα λεπτά. Τρόμος. Τρόμος που αποτυπώθηκε στη φωτογραφία – ντοκουμέντο του ThessToday.gr. Δεν υπήρχε αστυνομία κάπου κοντά να με βοηθήσει. Ήμουν μόνη εναντίον όλων. Δεν ήξερα προς τα πού να τρέξω, προς τα πού να πάω, ποιος θα με βοηθήσει.

Πηγή: in.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE