Εθνικό σχέδιο ανάκαμψης | 5 δις ευρώ για την κοινωνική πολιτική – Οι δράσεις του Υπουργείου Εργασίας

Share on:

 Τις δράσεις που θα τρέξουν από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το επόμενο διάστημα με πόρους του ταμείου ανάκαμψης θα παρουσιάσει σήμερα σε ειδική εκδήλωση ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κύρια σημεία του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εστιάζονται σε νέα προγράμματα κατάρτισης, στην ψηφιοποίηση του συστήματος εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης και στην ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας.

Ειδικότερα είναι υπό σχεδιασμό προγράμματα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης:

– Ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων/επανειδίκευσης και βραχυπρόθεσμης απασχόλησης.

– Στοχευμένο πρόγραμμα απασχόλησης σε περιοχές υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.

– Στοχευμένο πρόγραμμα για ειδικές πληθυσμιακές ομάδες με σημαντικά εμπόδια ένταξης/επανένταξης στην αγορά εργασίας.

– Βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νέους ανέργους.

– Επέκταση πιλοτικών δράσεων «ανοικτού τύπου».

– Πρωτοβουλία δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην πράσινη οικονομία.

Μέσω των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης προωθείται η ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων της εκπαίδευσης και εκσυγχρονισμός της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Το νέο πλαίσιο που θα εφαρμοστεί στα προγράμματα κατάρτισης/επανακατάρτισης θα δίνει έμφαση στη σύζευξη μεταξύ των αναγκών των επιχειρήσεων και των παρεχόμενων προγραμμάτων κατάρτισης για δεξιότητες υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας, ιδιαιτέρως δεξιότητες που είναι αναγκαίες για την πράσινη μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Παράλληλα σημαντικό μέρος των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης θα χρησιμοποιηθεί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΕΦΚΑ. Στόχος είναι ψηφιοποίηση των αρχείων των ασφαλισμένων για την μείωση της γραφειοκρατίας και της πολύωρης ταλαιπωρίας  ασφαλισμένων και επιχειρήσεων. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα βοηθήσει τον ΕΦΚΑ ακόμη περισσότερο και στην έκδοση των συνταξιοδοτικών αιτημάτων.

Επίσης ένα σημαντικό μέρος των πόρων θα αφορά τη δημιουργία πολλών και μικρών κοινωνικών προγραμμάτων που θα στοχεύουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Όπως για παράδειγμα παρεμβάσεις, οι οποίες θα απευθύνονται σε μακροχρόνια  ανέργους ή προγράμματα για νέους ανέργους που επιθυμούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Νέα προγράμματα κατάρτισης

Περισσότερα από 1 δισ. ευρώ  θα διατεθούν για προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης από το Ταμείο Ανάκαμψης όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Εργασίας. Στόχος, όπως είπε ο υπουργός, είναι να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά οι πόροι τόσο του Ταμείου Ανάκαμψης όσο και του τρέχοντος και του νέου ΕΣΠΑ ώστε να ανέβει η επίδοση της Ελλάδας στο λεγόμενο skills matching, δηλαδή την αντιστοίχιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει να γυρνάμε σελίδα στην κατάρτιση, με μια σειρά από προγράμματα σε συνεργασία με παγκόσμιους κολοσσούς, όπως η Google, η Cisco και η Amazon, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας σε συμμετοχή. Αυτό μας δείχνει στην πράξη ότι οι άνεργοι και οι επιχειρήσεις ζητούν προγράμματα ουσιαστικής κατάρτισης με εγγύηση ποιότητας. Δεν μπορούμε λοιπόν εμείς να μένουμε «κολλημένοι» στο χθες και να προσφέρουμε μια κατάρτιση που είναι απλά ένα χαρτί χωρίς αξία».

Στην κατεύθυνση αυτή  θα παρουσιαστεί νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΔ και την αναβάθμιση του συστήματος κατάρτισης και επανακατάρτισης με βασικές αρχές την απόκτηση δεξιοτήτων και την πιστοποίηση τόσο των παρόχων της κατάρτισης όσο και των καταρτιζομένων.

Ακόμη, στον θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού εντάσσεται το πρώτο εξάμηνο του 2022 η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Η ψηφιακή κάρτα εργασίας είναι το σύστημα παρακολούθησης του χρόνου εργασίας στην ψηφιακή εποχή και αποτελεί εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου των εργαζομένων και την αμοιβή τυχόν υπερωριών σύμφωνα με τους κανόνες.

Η επένδυση για την ψηφιακή κάρτα στην πλήρη της μορφή θα ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης προκειμένου οι απαιτούμενες επενδύσεις να υλοποιηθούν το συντομότερο. Η εφαρμογή της θα ξεκινήσει από μεγάλες επιχειρήσεις που ήδη χρησιμοποιούν συστήματα ωρομέτρησης για τους εργαζόμενους, συνήθως ηλεκτρονικά, και θα επεκταθεί σταδιακά σε όλη την αγορά.

Κοινωνική πολιτική

Από το υπουργείο Εργασίας θα προωθείται μια σημαντική μεταρρύθμιση που στοχεύει στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των βρεφών και παιδιών προσχολικής ηλικίας μέσα από το σχεδιασμό, για πρώτη φορά, ενός ενιαίου και ολοκληρωμένου προγράμματος σπουδών για τις προσχολικές δομές.

Στο σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που θα στοχεύει στην ανάπτυξη των παιδιών μέσω πολλαπλών και ποικίλων ερεθισμάτων, περιλαμβάνεται και η δημιουργία ψυχοτεχνικών εργαλείων για την έγκαιρη διάγνωση διαταραχών, που, σύμφωνα με παγκόσμια δεδομένα και αναφορές σε μελέτες, βελτιώνει την πρόγνωση των παιδιών και ελαττώνει το οικονομικό, ψυχικό και κοινωνικό κόστος των διαταραχών σε οικογενειακό και ευρύτερα κοινωνικό επίπεδο. Η μεταρρύθμιση αυτή συνδέεται και με την πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, που ως δράση έχει στόχο την δημιουργία αποτελεσματικών πρωτοκόλλων για την υποστήριξη της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών.

Άλλη παρέμβαση αφορά την αποϊδρυματοποίηση παιδιών και εφήβων, μέσω (α) ενός ενισχυμένου και σύγχρονου προγράμματος μεταφοράς εφήβων σε δομές υποστηριζόμενης ημι-αυτόνομης διαβίωσης και η περαιτέρω υποστήριξή τους με προγράμματα δεξιοτήτων για την ομαλή τους μετάβαση στην αγορά εργασίας και την κοινωνία κατά την ενηλικίωσή τους, καθώς και μέσω (β) της μεταρρύθμισης για την επαγγελματική αναδοχή που ενισχύει αποτελεσματικά την τοποθέτηση παιδιών με αναπηρία σε οικογενειακά περιβάλλοντα.

Παράλληλα, στον Άξονα αυτό ενσωματώνεται και η διάσταση του ψηφιακού μετασχηματισμού μέσα από την δράση για την ενσωμάτωση της Τεχνολογίας και της Επιστήμης με προγράμματα STEM (science, technology, engineering and mathematics) στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Τα προγράμματα αυτά θα σχεδιαστούν κατάλληλα για παιδιά από δώδεκα έως δεκαπέντε ετών και θα στηρίζουν την παράλληλη ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών.

Ανάπτυξη υπηρεσιών φροντίδας

Σημαντική μεταρρύθμιση είναι η θεσμοθέτηση του “Προσωπικού Βοηθού” και η επιδότηση ενός ολοκληρωμένου πιλοτικού προγράμματος για την παροχή προσωπικής βοήθειας σε άτομα με αναπηρία με απώτερο στόχο την υποστήριξή τους στην επαγγελματική και κοινωνική ενσωμάτωση. Ταυτόχρονα η διαμόρφωση του επαγγελματικού περιγράμματος του “Προσωπικού Βοηθού” μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην αναγνώριση και εξασφάλιση της δηλωμένης εργασίας των ατόμων που παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία.

Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα διατεθούν οι παρακάτω πόροι για συγκεκριμένες δράσεις:

 • ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Ο στόχος της μεταρρύθμισης του συστήματος μαθητείας του ΟΑΕΔ είναι να ενισχυθούν οι Σχολές Μαθητείας και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Ανασχεδιασμό των προγραμμάτων σπουδών (με τη συμβολή των κοινωνικών εταίρων και των εργοδοτών) για την ευθυγράμμιση με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. Νέο σύστημα ποιοτικού ελέγχου και παρακολούθηση της προόδου των μαθητών στην αγορά εργασίας. Απλοποίηση μαθησιακών διαδικασιών και ενσωμάτωση νέων μεθοδολογιών και εργαλείων, όπως πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης και ψηφιακό περιεχόμενο εκπαίδευσης. Προϋπολογισμός 143 εκατ. ευρώ

 • ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ & ΤΟΥ ΛΑΕΚ

Εκσυγχρονισμός του συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης για ανέργους του ΟΑΕΔ, με έμφαση κυρίως στην απόκτηση βασικών και ψηφιακών δεξιοτήτων. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται: Η αναθεώρηση και ο εκσυγχρονισμός των προγραμμάτων σπουδών. Η βελτίωση του ποιοτικού ελέγχου των μονάδων επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ. Η προώθηση συνεργασιών με άλλους ενδιαφερόμενους/ παρόχους κατάρτισης, ιδίως Πανεπιστήμια. Επίσης προωθείται η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ΛΑΕΚ για τη χρηματοδότηση των εταιρειών σε προγράμματα κατάρτισης. Προϋπολογισμός 131 εκατ. ευρώ.

 • ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιταχύνοντας την εφαρμογή του σχετικού νόμου που ψηφίστηκε στο τέλος του 2020. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Ίδρυση και ενίσχυση θεματικών και πειραματικών ΙΕΚ (Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης) και πρότυπων επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ). Ψηφιοποίηση ΕΟΠΠΕΠ, ανάπτυξη πλατφόρμας ψηφιακών εξετάσεων, πλατφόρμας ψηφιακής μάθησης (e-learning και αντίστοιχης ψηφιακής βιβλιοθήκης) και ανάπτυξη και πιστοποίηση 200 επαγγελματικών προφίλ στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της ψηφιακής οικονομία. Προϋπολογισμός 69 εκατ. ευρώ

 • ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ψηφιακά έργα για την προσαρμογή στην εφαρμογή των διατάξεων της μεταρρύθμισης του εργατικού νόμου, όπως την ψηφιακή κάρτα εργασίας, τον μηχανισμό προσδιορισμού του κατώτατου μισθού, το ψηφιακό σύστημα για την Υγιεινή και την Ασφάλεια στους χώρους εργασίας, την ψηφιοποίηση του ΣΕΠΕ. Το έργο βοηθάει στην αποκατάσταση ενός ομαλού εργασιακού περιβάλλοντος για εργαζόμενους και επιχειρήσεις και στην μείωση των φαινομένων άτυπης εργασίας. Προϋπολογισμού 62 εκατ. ευρώ.

 • ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Η μεταρρύθμιση των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης (ALMP) ανασχεδιάζει το χαρτοφυλάκιο των ενεργών πολιτικών και προωθεί ταυτόχρονα σημαντικές επενδύσεις σε προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για ανέργους (απόκτηση εργασιακής εμπειρίας μέσω ορισμένου χρόνου αμειβόμενης πλήρους απασχόλησης), καθώς και ειδικά προγράμματα απασχόλησης για περιοχές μετάβασης (απολιγνιτοποίησης), περιοχές με προβλήματα αποβιομηχάνισης και περιοχές με μεγάλα ποσοστά εποχικής απασχόλησης. Προϋπολογισμού 479 εκατ. ευρώ.

 • ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Η μεταρρύθμιση των παθητικών πολιτικών για την αγορά εργασίας, αποσκοπεί στη βελτίωση της κάλυψης και της δίκαιης κατανομής των παροχών ανεργίας. Διασφαλίζει την ενεργητική αναζήτηση εργασίας από την πλευρά των επωφελουμένων από τα επιδόματα ανεργίας, δίνει οικονομικά κίνητρα για την ταχύτερη επάνοδο στην αγορά εργασίας και μειώνει τα αντικίνητρα συμμετοχής σε προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης. Στόχος η ενίσχυση του δικτύου κοινωνικής ασφάλειας και η προώθηση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας. Προϋπολογισμού 162 εκατ. ευρώ.

 • ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ & ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΡΟΛΟΥ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Επενδύσεις σε 118 τοπικά Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, με ανανεωμένη εστίαση στις προσαρμοσμένες υπηρεσίες αντιστοίχισης καθώς και στη βελτιωμένη συμβουλευτική και προσέγγιση ανέργων. Συμπεριλαμβάνονται εδώ και σημαντικές ανακαινίσεις. Στόχος η καλύτερη αντιμετώπιση της ανεργίας. Προϋπολογισμού 41 εκατ. ευρώ.

 • ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΑΕΔ

Επένδυση στην αναβάθμιση και στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ για την καλύτερη και ταχύτερη ανταπόκρισή του στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ.

Για την αύξηση της πρόσβασης σε αποτελεσματικές και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνικές πολιτικές

 • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

  Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την παιδική προστασία που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: (1) μεταρρύθμιση των προγραμμάτων των βρεφονηπιακών σταθμών για την καλύτερη προετοιμασία των παιδιών για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, (2) επιδότηση δημιουργίας βρεφονηπιακών σταθμών ή θέσεων σε σταθμούς για πολύ μικρά παιδιά (από 2 μήνες ως 2,5 έτη), (3) ένταξη της τεχνολογίας σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, (4) ενίσχυση των προγραμμάτων αποϊδρυματοποίησης παιδιών με σοβαρές αναπηρίες ή σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας με αξιοποίηση μεταξύ άλλων και της επαγγελματικής αναδοχής, Το έργο βάζει στο επίκεντρο τα παιδιά και το μέλλον της χώρας. Προϋπολογισμού 184 εκατ. ευρώ.

  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

  Ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης, της ανεξάρτητης διαβίωσης, της απασχόλησης και της προσχολικής παρέμβασης σε άτομα και παιδιά με αναπηρία διαφόρων κατηγοριών (κινητικά προβλήματα, αισθητήρια προβλήματα, αυτισμός). Περιλαμβάνει υποέργα όπως:

  – Προσβασιμότητα και υποστήριξη υποδομών για άτομα με προβλήματα κινητικότητας και αισθητήρια προβλήματα.

  – Προσωπική βοήθεια για άτομα με αναπηρίες.

  – Υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης & πρόωρη παιδική παρέμβαση για τα άτομα με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού (ASD).

  Προϋπολογισμού 104 εκατ. ευρώ

  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

  Δημιουργία προγραμμάτων επανένταξης και κατάρτισης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (αστέγων, δικαιούχων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, Ρομά) στην αγορά εργασίας, επανεκπαίδευσης ψηφιακά ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρίες σε νέες τεχνολογίες και προγραμμάτων στέγασης που απευθύνονται σε ευάλωτες ομάδες. Το έργο και τα υποέργα του προωθούν την κοινωνική συνοχή και την αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας στους περισσότερο ευάλωτους. Προϋπολογισμού 166 εκατ. ευρώ

  • ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

  Δημιουργία Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης για την πρόσβαση στην Κοινωνική Προστασία, Ψηφιακής Πύλης για την αναπηρία και Κάρτας Αναπηρίας, ψηφιακή αναβάθμιση των δομών του ΟΠΕΚΑ, ψηφιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Πρόνοιας, παροχή ψηφιακών δεξιοτήτων στους εργαζομένους στην κοινωνική πρόνοια. Το έργο απλουστεύει και διευκολύνει την πρόσβαση των ευάλωτων πολιτών σε υπηρεσίες και παροχές κοινωνικής φροντίδας με έμφαση στα άτομα με αναπηρίες. Προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ.

  • ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  Δημιουργία συστήματος ενίσχυσης χώρους μέριμνας παιδιών που θα εγκατασταθούν σε χώρους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι νέοι γονείς, κυρίως μητέρες, να αναζητήσουν ευκαιρίες απασχόλησης ή να επιστρέψουν ομαλά και γρήγορα στις εργασίες τους. Το έργο έχει ως στόχο τη διευκόλυνση των μητέρων μικρών παιδιών στην ανεύρεση εργασίας και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους όταν είναι ταυτόχρονα εργαζόμενες. Προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ.

  Ακόμη μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η ψηφιοποίηση καίριων αρχείων σε διαφόρους τομείς (δικαιοσύνη, πολεοδομίες, κτηματολόγιο, μετανάστευση, αλλά και ο ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης κα) και ενσωμάτωσή τους σε αντίστοιχα πληροφοριακά συστήματα. Η επένδυση στην ψηφιοποίηση του κράτους θα φτάσει τα 565 εκατ. ευρώ.

  Πηγή:mononews.gr


  Share on:

  Τελευταία Νέα

  Σχετικά Άρθρα

  WP Radio
  WP Radio
  OFFLINE LIVE