Κεραμέως | Λιγότερα κρούσματα σε παιδιά 4-18 ετών σε σύγκριση με τον Αύγουστο (βίντεο)

Share on:

Για το άνοιγμα των σχολείων και τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (27/9) η Νίκη Κεραμέως. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε οι μολύνσεις παιδιών είναι λιγότερες τώρα που οι μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις σε σχέση με τον Αύγουστο που τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ήταν κλειστά.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία, παρακολουθείται πολύ στενά με την αρωγή των ειδικών και του υπουργείου Υγείας» ανέφερε η υπουργός Παιδείας στον ΣΚΑΪ.

«Μετά από δύο πλήρης εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων έχουμε λιγότερα κρούσματα απ’ ότι είχαμε τον Αύγουστο όταν τα σχολεία ήταν κλειστά» επεσήμανε ενώ έδωσε ως παράδειγμα πως τον Δεκαπενταύγουστο, σε παιδιά ηλικίας 4- 18 ετών καταγράφονταν 5371 κρούσματα.

«Τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων είχαμε 3. 727 κρούσματα εβδομαδιαίως» ανέφερε.

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως αυτό δικαιολογείται από το γεγονός πως τον Αύγουστο δεν υπήρχαν πρωτόκολλα για τα σχολεία και τα παιδιά δεν βίωναν την καθημερινότητά τους κάτω από ένα αυστηρό πλαίσιο τήρησης μέτρων, πράγμα που συμβαίνει τώρα που επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις.

Η Νίκη Κεραμέως εστίασε στη σημασία του γεγονότος πως πλέον έχουν γίνει και εμβολιασμοί υπογραμμίζοντας πως ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι και μεταδίδουν πρωτίστως, πέρσι ήταν όλοι ανεμβολίαστοι ενώ φέτος έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 82% κι αν λάβουμε υπόψιν ότι κάποιοι από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν νοσήσει, αντιλαμβανόμαστε πως το τείχος ανοσίας είναι ακόμη ισχυρότερο.

Εστιάζοντας στον εμβολιασμό σε παιδιά, ειδικά για το Λύκειο, οι μαθητές που έχουν κάνει μια δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό υπολογίζονται σε τουλάχιστον 35%. 

«Θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια ακόμη», παραδέχτηκε η υπουργός.

Κλείνοντας η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση στο πλαίσιο της επιτροπής των Ειδικών για να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

Πηγή:newsbeast.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE