Μητσοτάκης | Δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022

Share on:

Δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022 -πέραν αυτής που έχει ήδη ανακοινωθεί (2% από 1 Ιανουαρίου)- αφού ληφθούν υπόψη τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο τηλεοπτικής του συνέντευξης, ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι η χώρα δεν θα οδεύσει ξανά σε lockdown.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε επίσης ότι θα υπάρξει επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022, για τους αγρότες που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα και για τους νέους αγρότες.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα υπάρχει μία πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού 2% από 1/1/2022, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. Δήλωσε επίσης αποφασισμένος να υπάρξει και δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022 «όταν ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία και αφού έχουμε λάβει υπόψη μας τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας, τον πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης, αλλά και τις δυνατότητες των επιχειρήσεων. Διότι δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση, σε μία εποχή που η ανεργία πέφτει, και αυτό είναι επιτυχία της ελληνικής οικονομίας -στην υπόλοιπη ευρωζώνη η ανεργία αυξήθηκε- να ανακόψουμε αυτή την πορεία».


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE